Снощи звънях на техническа поддръжка(070017111) и отново успяха да ме вбесят. Трябва да стоиш на телефона поне 15 минути, за да се свържеш с оператор. Явно нямат достатъчно персонал или недоволните са твърде много. Оператора ми каза, че връзката е наред и проблеми няма. Нищо ново. Това съм го чувал и преди. Смешници. Разбирам прекъсването да е единично, но това се случва всеки ден по няколко пъти.

Причината за всичко това е, че снощи решавах CCNA Voucher Exam, който дава около $100 отстъпка при явяване на изпит. Връзката разпадна и не можах да завърша теста. Сега ще се наложи да платя цялата сума от $175 при явяване.

После звънях на жалби(080015500).
Там положението е още по-зле. Обясних за какво става дума, как заради тяхната „услуга“ ще се наложи да платя $100 повече и как лятото съм нямал интернет 40 дни. Според служителката на БТК е напълно нормално да плащам такса, когато нямам интернет. Такива били условията на БТК. Ако искам да прекратя договора трябва да платя неустойка, която е в размер на всички дължими такси до края му. Чудесно. От БТК наистина мислят за клиентите си.
Днес отивам в Комисия за Защита на Потребителя. Дано помогнат.

Гласувай за тази статия

Към тази публикация има 186 коментара.

 1. Gravatar Svuio
  31 яну 08
  3:11 PM

  Колега, изобщо не трябва да се учудваш. Случайно работя за подобен телеком, само че продаваме ADSL-а в друга страна (европейска). Принципа на фактуриране и решаване на технически проблеми е абсолютно същия. Това не са условията на БТК, това си е европейска и може би световна практика при работа с подобен вид услуга. Съмнявам се да постигнеш нещо с жалба до въпросната комисия, но можеш да опиташ все пак. Успех!

 2. Gravatar Иван BULGARIA
  31 яну 08
  3:32 PM

  Не мисля, че подобно поведение от страна на БТК е нормално.
  Не вярвам, че оставяте абонатите си по 40 дни без интернет.
  Нищо не може да ме убеди, че това е нормална практика в европейските държави. Има хора, които стоят по три и повече месеца без интернет. Къде е логиката да плащаш за нещо, което не ползваш?

 3. Gravatar Svuio
  31 яну 08
  3:46 PM

  Случвало се е и по повече да стоят без връзка, просто продуктът е такъв. Разбира се не е нормално да е така и е разбираемо да си несъгласен. Европейците също не се съгласяват и ми се налага да отговарям на доста жалби, но положението е такова за съжаление.

 4. Gravatar Иван BULGARIA
  31 яну 08
  6:38 PM

  След като ситуацията е такава не следва ли всичко да е изрично споменато в договора?

 5. Gravatar Мария GERMANY
  31 яну 08
  10:43 PM

  И аз това се питам… мисля, че рекламата на БТК беше… „Светкавичен интернет по всяко време на денонощието“ или нещо такова. Или новата комерсиална цел е да се лъжат максимален брой хора…

 6. Gravatar No One BULGARIA
  01 фев 08
  3:14 AM

  Иван, аз съм към М-НЕТ който се се води най-калпавия интернет доставчик във Варна и до сега такива проблеми като твоите никога не съм имал. Чета ти неволите с БТК и не мога да повярвам. А отвсякъде чувам че уж били най-добрите. Разваляй договора за неспазване на условията и се връщай при Ария. Условията им в момента ми се виждат перфектни. И аз взех да се замислям.

 7. Gravatar Иван BULGARIA
  01 фев 08
  8:34 AM

  Когато имам интернет всичко е наред. Скоростта е добра и е много близка до 2Mbit. Малките прекъсвания също мога да ги понеса, но не ме устройва липсата на техническа поддръжка и некомпетентността на служителите.
  Още повече ме вбесява мнението на БТК, според които всичко, което се случва с услугата им е съвсем нормално.
  Качеството на телефонните линии на отделни места е много ниско. Редно е това да се знае и услугата да не се предлага в такива райони.

 8. Gravatar Петков
  01 фев 08
  10:54 AM

  Ама това е съвсем нормално. Една фирма бяха на БТК и нямаха нет около 2 дена, и понеже познавам собственика и той: „Звъня им и им викам ‘нямаме Интернет?’ отговора на БТК „Спокойно не сте сами“. Е за какво си говорим?!?!

 9. Gravatar Нели BULGARIA
  01 фев 08
  2:30 PM

  До сега не бях чувала за проблеми с услугите на БТК, но т.к имам лоши изживявания с интернета на М-нет, а сега и за Аспарухово нет, не се учудвам и с неуспеха на БТК…подкрепям мението за прекратяване на договора :)

 10. Gravatar Милена
  01 фев 08
  5:29 PM

  Иван, тъй като вчера имах преки сблъсаци с Комисията за Защита на Потребителите, мога само да кажа, че това е поредната безмислена комисия, която освен да седи и да взима заплата, друго не прави.
  Колкото по проблема ти, по-добре плати неустойката и си смени доставчика, отколкото да се занимаваш с тях. Предполагам по-евтино ще ти излезе от тези 100$. Напълно подкрепям желанието ти за борба с несправедливостите. Чесно казано, замислям се дори за Господари на Ефира, ако никой нищо не направи по моя въпрос.

 11. Gravatar Иван BULGARIA
  01 фев 08
  5:41 PM

  @Милена: За какъв проблем става въпрос? Ще се радвам да споделиш опита си.
  Към днешна дата неустойката възлиза на 18 месечни такси по 30.99лв, или 557.82лв. Тези $100 така или иначе за загубени…
  Не е добра идея да плащам такава сума на БТК. Ако от КЗП не направят нищо ще се консултирам с адвокат. Не мисля да оставя нещата така.

 12. Gravatar Анна BULGARIA
  01 фев 08
  9:21 PM

  И аз се вързах с договор с БТК и горещо съжалявам. Скоростта е малка, само рекламата им е голяма. Ошашавят хората с разни цифри, уж скоростта на отваряне щяла да е равна на тази на затваряне. Дрън-дрън! А служителите в БТК центъра, в който ми се наложи да отида, просто не знаеха за какво са там. Опитах се да подам жалба, но не открих e-mail, на който да го направя. Звънях на горещите телефони, но трябва да ви е ясно какво ми отговориха от там. Чула съм, че за да си прекратиш договора с БТК трябва да си закриеш домашния телефон.

 13. Gravatar Иван BULGARIA
  01 фев 08
  10:21 PM

  Ако това с домашния телефон е вярно ще съм изключително доволен. И без това смятам да го закрия, ако успея да прекратя договора си с тях.
  Клиентско оплакване можеш да подадеш само в БТК център. Отиваш и директно им казваш да ти дадат бланка за клиентско оплакване. Попълването отнема 5 минути и ти дават долната част, където е отбелязано къде и кога е подадена жалбата. Тази част трябва да се пази. Може да ти е нужна след това.

 14. Gravatar Деян
  03 фев 08
  3:41 PM

  Аз съм чисто нов абонат на 4Мбит-а пакета. Много се преебах, 2 години договор, ужас. Не съм доволен.

 15. Gravatar mano
  04 фев 08
  9:27 AM

  Каквато и да е услугата, да сключиш договор с такива условия и то за 2 години си е направо безумие. Искрено съжалявам хората, направили тази грешка. Ако се откажа да им плащам всички такси до края на договора ? Ми то ако ще ги плащам защо да се отказвам ? Това е безобразие.

 16. Gravatar vili vitska BULGARIA
  04 фев 08
  10:29 AM

  Слава Богу, че навреме прочетох всичко това за БТК! Не можете да си представите колко съм благодарна на всички ви, особено на Иван, който повдигна тоя въпрос. Именно тази седмица щях да ходя в БТК да се абонирам за техните услуги. Един приятел ми каза: Навсякъде другаде, но не и в БТК. Отвратителни са като снабдител, а договорите им са заробващи. После не можеш да се откачиш. Според мен условията им са такива, понеже си знаят колко са калпави и неконкурентно способни и никой няма да реши да си продължи договора с тях. Затова се опитват да си вържат клиентите с такива условия. Който се хване….Аз живея в малък град, Добрич, но услугите, които ползвам сега на Линк БГ, са перфектни и съм много доволна от тях. Лошото е, че през лятото живея по 3-4 месеца в Балчик и исках само заради това да отида към БТК. Те обаче нямат услуга по за няколко месеца и бях решила да премина към тях окончателно, за да имам интернет и на вилата. Сега обаче ще предпочета цяло лято без интернет, отколкото договор с БТК.

 17. Gravatar @rEdmAN```
  06 фев 08
  12:46 AM

  Какво да ви кажа Брат ми така се прееба с БТК просто неструват, аз съм на comnet burgas 30-31 дена в месеца имам нет……само името им е голямо.

 18. Gravatar Марчела BULGARIA
  08 фев 08
  12:15 PM

  Радвам се,че попаднах тук и прочетох мненията за БТК. Възнамерявах да мина към тях, но сега си промених мнението!

 19. Gravatar Svuio
  08 фев 08
  5:04 PM

  Home Box-a на Мтел е добро решение от гледна точка на скоростта и стабилността. Единствения недостатък са 5-те GB трафик.

 20. Gravatar Милена
  14 фев 08
  6:17 PM

  С малко закъснение се включвам отново. Моя горчив опит с Комисията е свързан с храна, не услуга. Намерих в топено сирене стъкловидно вещество, подробности и снимки тук: http://www.momentofpeace.net/2008/topeno_sirene
  А в комисията ме пратиха за зелен хайвер, като ми обясниха, че те не се занимават с храни. Но с охота приеха обаждането ми за магазин, в който продавачката не знаеше как да ми издаде касова бележка.

 21. Gravatar Теодора BULGARIA
  22 фев 08
  2:42 PM

  Здравейте, случайно попаднах във форума и се зачетох в тази тема. Аз съм от Велико Търново и съм абонат на БТК от 2 години. В момента ползвам 4Мбит-а пакета им и съм много доволна. През двете години, откакто съм им клиент, само веднъж се е случвало да нямам нет за 20 минути. Обадих се на телефона за поддръжка и всичко се оправи.

 22. Gravatar MAc fan
  25 фев 08
  6:19 AM

  Не че това може да те успокой, но съм във Франция и миналата година стоях 3 месеца без интернет. Накрая за да си прекратя договора трябваше да платя неустойка, найстина беше смешна сума, но все пак…
  Прав си да не оставяш нещата така, усех. Кажи какво е станало накрая.

 23. Gravatar Радо POLAND
  04 мар 08
  3:34 PM

  Искам само да допълня по темата, че по принцип би трябвало да е възможно да се ползва само Интернет без телефон. Като имаш интернет, може да избираш стационарни и други телефони чрез voip програми при добра връзка и да си спестиш месечната такса за телефон. Излиза супер евтино. Примерна програма е JustVoip. Не само в България, но и в почти цяла Европа и доста дестинации по света разговорите до стационарни телефони са безплатни първите 3-4 месеца, а после плащаш по 2 ст. на минута. Така с 10 евро можеш да говориш половин година и повече не само в БГ, но и в чужбина. Единствено има седмични ограничения да се говори не повече от около 1 или повече часа. Зависи от програмата. От това по-евтино, здраве му кажи. Skype излиза много по-скъпо. Пък и повечето от нас ползват повече мобилните си телефони за разговори. Аз се намирам сега в Полша и тук въпроса бе неотдавна решен за местния вариант на нашата БТК – Телекомуникация Полска. След като потребители са водили известно време дела, в крайна сметка сега тук е възможно да имаш само DSL Интернет без телефон. Даже мен ме питаха дали искам в моя вариант в който бях да си прекъсна телефона и да остана само с Интернет при положение, че договорът ми все още не беше изтекъл. За това говорим братя форумци. Ако някой има нерви да пише до Комисията за защита на потребителя и да се изиска и от БТК същото, ще е голям прогрес.

 24. Gravatar gambler
  28 мар 08
  4:04 AM

  100 долара, хехе! Питаш ли ме мен дето играя хазарт онлайн? Дропне ли се нета – и получавам инфаркт! Няма да цитирам цифри дето съм губил по този начин, но едно ще ви кажа: ако бях на кварталния ЛАН, щях да съм вътре още повече. то не са дъждове, снегове, ветрове… затова именно минах на БТК-АДСЛ. По-стабилен е все за моя бизнес. Иначе наглостта на БТК дето те карат да чакаш по 15 мин за хелпдеск е наистина монументална! Но не е заради шортидж на опаратори – а за губиш стотинки, нищо че уж било „на цената на 1 градски разговор“. А и въпросните оператори са просто едни папагали наизустили 10-на фрази от сорта на „Какъв ви е браузъра?“, „Ами файъруола?“, „Ами антивируса?“, „Ама NOD-32 ли?“, „Ама защо NOD-32?“ и т.н. колкото до спийда дали е реален или не – това е друга тема. Но това е положението. Монопол! Оплачете се на арменския поп, пардон на симеончо дето беше в заверата чрез която БТК беше продадена за една цена а после препродана x8

 25. Gravatar voksi
  01 апр 08
  10:39 PM

  Аз съм абонат от 3 години и половина и никога не ми е прекъсвал интернета. Само веднъж ми спря за 30 мин.

 26. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  10:37 AM

  Здравейте ! И аз имам същия проблем !

  Включих се за една година 1024 безкрай.
  Интернет има , но изчезва с часове-никой нереагира!
  Сайт имах и когато някой влезе забива , кабели нови си прекарах от кутията щото никой не идва – и нема файда !
  От домашен ме прехвърлиха корпоративен а това небило законно , договора несъм го и подписвал , само некви бланки сканирани на скенера и дадени на тъпият ми и мошеннически акаунт менажер.

  Безброй глупости!

  Ако искате да се съберем и да повдигнем гражданско дело мисля че на 1000 човека малко или много ще ни обърнат внимание. Да кажем не над издевателствата на тия мошенници !

  Чакам писмата ви на е-майл: admin@botevgrad.biz

  Нека пишат сериозни хора със сериозни проблеми а не некви ламери!!!!!

 27. Gravatar Иван BULGARIA
  27 апр 08
  10:45 AM

  Здравейте.
  Проблема го имат много хора, но са малко тези, които си търсят правата.
  1000 души няма да се съберат, но ми се струва, че и 10 сериозни ще свършат работа.
  Пазя жалби, отговори, писма от БТК, където ясно се вижда безочливото им отношение. От около 10 дни отново имам проблеми, но засега няма реакция от съпорта. Понеделник/Вторник ми казаха, че ще изпратят човек, но до момента никой не се е свързал с мен.

 28. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  10:48 AM

  Повдигам в моят сайт тема БТк – некоректност !

  Ще се бориме пък каквото ще да става – без бой нема се дам !

 29. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  10:53 AM

  Значи от утре вечер ще сложна линк със всичко необходимо , ще побликуваме копия на всички псевдодокументи и ще размножаваме линковете по всички сайтове до които имаме достъп – или ще ни махнат неустойките или ще се съдиме – най малкото такава антиреклама ще им праснем – та да им излезе през носа и моите 2025 лв. за несъществуващ договор !

  Бесен съм ! Бесен ……

  заради тия изроди си обурквам плановете и хептен ще излезна несериозен , ама тая нема да я бъде !

 30. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  11:00 AM

  Пращайте на посоченият мейл всичките документи които имате по въпросният казус. За да ги побликуваме !

 31. Gravatar Иван BULGARIA
  27 апр 08
  11:04 AM

  В момента нямам възможност да ги снимам.
  Довечера/утре сутрин ще го направя и ще ги изпратя заедно с пояснения към тях.

 32. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  11:08 AM

  Добре ! Да организираме нещата и да покажем , че нашето мнение трябва да се цени , НЕ СМЕ БУДАЛИ които ще си мълчат. Нашето подобие на държавица затуй е на тва дередже. И да не постигнем нищо поне ще сме показали че тия работи не стават току така. И знайте, няма система която да ни помогне – САМИ ТРЯБВА И ЩЕ ГО НАПРАВИМ !

 33. Gravatar Весеко
  27 апр 08
  11:17 AM

  Да ви разкажа – значи преди време работех в корпоративен интернет доставчик (нема казвам кой) – и имах „честта“ да се чуя с някой от баш администраторите – и те ми споделиха -“ приятел просто не ни смогват трасетата , няма персонал , читавите колеги почнаха да бягат“ а международните ни канали несмогват, дропят се BGP – та, колеги дето са уредени в тая фирма правят грешки постоянно. Изливат бг пееринг , който и без друго ни куца , в интернешънъл пътищата и стековете гърмят.“ и още много много неща.

  Да неговориме че ДНС сървърите им са със собствено мнение и какво ли още не!

  Сега съм си взел линк на 5 ghz линия от местният доставчик за тия пари нема ви казвам кви са скорости и пак не зависим от времето , хах … абе смешници – да ни махнат неустойките. Всички други задължения съм заплатил до стотинка и да неме занимават повече с глупостите им !

 34. Gravatar юлиан
  29 апр 08
  5:26 PM

  Здравейте и аз съ един от тези дето имат проблем с БТК.
  От 20 дни имам проблем с нета но уви никой не прави нищо въпреки ,че звъня всеки ден на техният телефон .И от там ме убеждават ,че няма проблем и ,че ще се оправи до края на работният ден но уви 20 работни дни а при мен проблема си го има.Непрекъснато ми прекъсва нета през15 мин. и след това идва .Не съм виждал текова безочие и текава наглост от страна на доставчика. Но имам още 2 месеца и договорът ми истича . Ще закрия и дом. телефон и нета ще прекъсна и никога повече нищо общо с БТК.Защото са много некоректни и само гледат паричките да приберат пък другото майнатаму.
  Хора стойте далеч от тази измамна корпорация те са чудовишно некоректни.

 35. Gravatar Kalonq BULGARIA
  02 май 08
  2:22 PM

  Значи в договора ми пише 12Мбита download, а в дейстивителност едва надкачам 1 Мбит. Кажете ми след като БТК предлага 12Мбита защо аз използвам една малка част от това след като се вижда че даунлоуда е 1 Мбит защо подяволите услугата е 12Мбит „мега бърз интернет през цялото денонощие“. Ако бяхме в малко по-цивилизована страна досега някой да ги беше осъдил. Аз моя договор си го развалих и не платих никаква неустоика поради факта че договора беше на името на дядо ми, а тои почина. Не мога да разбера защо БТК подписва договор за 12Мбит интернет а всъщност потребителите получават едва 1 Мбит.

 36. Gravatar Kalonq BULGARIA
  02 май 08
  2:24 PM

  Колкото до техническия отдел на БТК там едва ли има някои който да разбира какво става в действителност.

 37. Gravatar Maiki
  02 май 08
  2:26 PM

  Хмммм…в някои неща не сте прави БТК е направен за отдалечен район а не за града ако говорим за хубав интернет вижте мегалан 9.99лв/на месец 30Mbit…а досега никога не ми е спирал нета за повече от 1 час Довиждане!!! БТК са добри за околни райони където няма интернет доставчици.

 38. Gravatar Иван BULGARIA
  02 май 08
  9:00 PM

  @Maiki: Във Варна нямаме Мегалан. Офертите се въртят около 25-30лв за 1/2 Мбит.

  @Kalonq: Не знам на какво се дължи твоя проблем, но мен 1Мбит ме устройва чудесно, стига да е стабилен.

  ПП. Моля всички коментиращи да пишат грамотно и на Кирилица. Благодаря.

 39. Gravatar SSS BULGARIA
  05 май 08
  5:46 PM

  Имам сьщия проблем с нета… Постоянно ми прекьсва нета обаждам им се вече от месец казват ми все сьщото.
  Пробвах с нови вьтрешни кабели ,сплитер, компютьр все сьщата боза е нета на БТК . Операторите всеки пьт ми казват че ще пуснат заявка никой не е дошьл дори не ми са се обадили … И аз ги питах за прекратяване на договора, казаха ми че не могат да го прекратят. В случай че реша да го прекратя трябва да платя всички неустойки от началото до края на договора… И за кво да плащам за некачествените им услуги ли . Като чета в нета виждам че не само аз имам тези проблеми и се утешавам.

 40. Gravatar Xpu100
  06 май 08
  3:22 PM

  Дайте идеи как да се преборим с тия гадове!
  Не стига, че всеки ден от късния следобед до полунощ практически няма нет, а за празничните и почивни дни изобщо да не говорим, а и отказват да ми върнат около 60 лева от неправилно начислени такси. Признават, че са ме обрулили с 86 лева по погрешка, но преценили, че да ми върнат 22 е достатъчно, а за останалите да си пусна жалба и да пия една студена вода.
  Аз съм от Трявна и тук всички клиенти на БТК си скубят косите, че са се закопчали с договори за по 2 години.
  ПП. Между другото, за да пусна този пост съм влязъл с нет от кварталния доставчик.

 41. Gravatar Xpu100 BULGARIA
  07 май 08
  9:19 AM

  Успях от службата да се свържа със „Супер Любо“.
  Каза ми, че проблеми с нета няма, а аз съм малоумник, който не знае как да си настрои компютъра и за да ми решат проблема, трябвало да съм на компа и да ме напътства. Попитах го, ако и тогава не тръгне – какво правим, каза че в такъв случай ще регистрира сигнала ми и ще го препрати към съответния отдел.

  „Блажени вярващите!“

 42. Gravatar Иван BULGARIA
  07 май 08
  5:17 PM

  Като % хората с подобни проблеми сме малко, но като бройка сме много. За съжаление БТК не проявява нужното внимание и уважение към клиентите си. Не знам колко бързо ще реагират в Трявна, но във Варна им отнема месеци.
  Аз ще продължа да ги тровя ;) Ако достатъчно хора го правим положението може и да се промени (след 15-20г.)

 43. Gravatar SSS BULGARIA
  07 май 08
  9:25 PM

  Квото и да правим законите в Бьлгария са защита за тьрговците . Няма да споменавам кви големи даньци плащат ! “Няма го това нещо клиента преди всичко, парите преди всичко!!!

 44. Gravatar Xpu100 BULGARIA
  08 май 08
  1:09 PM

  Снощи след упорито чакане, три пъти се свързвах с „ХепДеск“-а им, за да бъзикаме, там където не е проблема.
  Стигнахме до заключение, че проблем няма нито при мен, нито при тях, само дето нета не върви. Та щели да опишат ситуацията и да мислят. Даже ми взеха GSM-а, да ме информират. „Надей’ съ Калино!“ дето се казва, ама все пак е напредък в отношенията към клиента.
  Успях обаче да изпрося мейл за сигнали, някой може и да го знаят, но за незнаещите като мен: adsl@contact.bg. Дано има такъв, не съм пробвал още.

 45. Gravatar Иван BULGARIA
  08 май 08
  1:17 PM

  Последно ми взеха телефона преди повече от 2 седмици ;) Не е нужно да споменавам дали са се обадили.

 46. Gravatar SSS BULGARIA
  08 май 08
  7:58 PM

  И на мен ми взеха телефона ама никой не се е обаждал ;) От днес имам и друг проблем модема направо ми се ресетва изгасва всичко за секунда и се включва отново ^^

 47. Gravatar Xpu100 BULGARIA
  09 май 08
  10:53 AM

  Нета ми чат-пат тръгна. Е, вместо на 2 мегабита вдига до около 256 килобита, ама нейсе. Поне отваря страниците. Пук и Скайпа нали работи – какво му трябва на човек?!
  Обадиха ми се тукашните т.нар. „техници“. Имало в региона проблеми с разни устройства, забили суичове и тем подобни, дето тарикатите от ХелпДеска им не могат да видят.
  Сетих се нещо показателно – миналата седмица в БТК центъра в Габрово цял следобед нямаха нет, та им пращахме по факса фактурите, дето са ми ги окъкали.
  С други думи – вече съм щастлив и доволен – мога даже и да залагам на Sportingbet-a.

 48. Gravatar Краси BULGARIA
  09 май 08
  1:08 PM

  Здравейте на всички. Както виждам при всички вас положението БТК-ADSL е много зле, така е и при мен .От повече от година и половина съм техен абонат и винаги съм имала някакви проблеми с интернета но досега са се отзовавали доста бързо. От 15 Април до ден днешен аз имам невероятни проблеми с БТК-ADSL и не получавам никакво съдействиеот тях. Обаждала съм се вече не си спомням колко хиляди пъти на прекрасният им телефон, карала съм се и съм крещяла дори в много от бизнес центровете им и до сега без никакъв резултат. Тук е мястото да спомена че аз съм бизнес абонат, свързана съм на 8Мбит-а и заплащам всеки месец само за интернет сумата от 94,80лв. Проблемът е там че откакто пуснаха прекрасните нови скорости нашият прекрасен бизнес интернет тотално се скапа, през 2-3 минути връзката се разпада, от хелп деска 100 пъти ни караха да рестартираме модема за да ни кажат на края това което вече го знаем „ПОКАЗАТЕЛИТЕ ВИ НЕ СА ДОБРИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ТЕХНИЧЕСКА ПОДРЪЖКА НА МЯСТО ЗА ДА ВИДИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА“, е да ама не, след една седмица техническа подръжка така и не се появи, продължих да звъня на най-различни телефони, звънях на всеки телефон който намерих от познати и непознати само и само за да мога да оправя проблема и да продължа да работя спокойно, подавах жалби по телефона и на място, заплашвах със съдилища и пак никаккъв резултат. Най-накрая успях да се уредя с техническа подръжка „мъж на около 60 години който най вероятно не е виждал компютър в живота си“. Както и да е аз съм благодарна че все пак някой се появи но този някой не оправи проблема защтото беше абсолютно некомпетентен в това което прави, появи се с един гол модем в ръката, включихме го, направихме необходимите настройки а той само гледаше като индиянец пишеща машина а когато накрая все още нямаше интернет той погледна модема и каза „ами ето вижте че свети, щом свети това значи че има интернет “ LOL-LOL-LOL-LOL. Представете си за какво става въпрос. Както и да е все пак моят проблем е все още налице и при това огромен проблем, аз се занимавам с изработка, подръжка и тн. на комерсиални уеб-сайтове и всеки изгубем ден без интернет ми коства пари а и много скоро някой от моите клиенти ще ме осъди за неизпълнение на договора и щети в максимални размери. Ще бъда много благодарна на всеки който може да ме посъветва нещо. Също така бих желала да попитам Иван дали е получил някакъв отговор от Комисията за Защита на Потребителите и какъв е бил той. Моето желание е да осъдя БТК за безодговорното им отношение и за всичките щети които са ми причинили до този момент.
  Поздрави на всички ***Краси***

 49. Gravatar Иван BULGARIA
  09 май 08
  2:24 PM

  От Комисия за Защита на Потребителя ме препратиха към Комисия по Регулиране на Съобщенията, където все още не съм отишъл.
  С БТК няма смисъл да се води разговор. Опитвал съм няколко пъти и винаги е било неуспешно.

 50. Gravatar Краси BULGARIA
  09 май 08
  6:40 PM

  Иван-Благодаря за информацията.Това означава че е най -добре да се свържа директно с Комисия по Регулиране на Съобщенията което и ще направя в най-скоро време .

 51. Gravatar бтк BULGARIA
  10 май 08
  5:05 PM

  Искам да попитам защо имам интернет за 12 мб а тегля еджа с 1 мб .Чакам отговори

 52. Gravatar Иван BULGARIA
  10 май 08
  10:15 PM

  Питай съпорта на БТК ;) Тук сме все недоволни.

 53. Gravatar xpu100 BULGARIA
  12 май 08
  12:47 PM

  Техническата поддръжка по места нищо не може да направи, защото проблемът е другаде, но онези отгоре им прехвърлят топката.
  Явно напоследък проблемът е в това, че както ме увериха – модемите ни са настроени от София към новите скорости и каналите им не могат да покрият трафика.
  Софиянци замерват канала до модема има ли го и за тях въпросът е приключен – да се спасяваме!

 54. Gravatar plamena
  12 май 08
  2:17 PM

  Здравейте! Това,че нета на БТК се губи е така,но моят проблем е друг. От 4 месеца като отида да плащам и ми излиза само сметката за телефона. Това значи,че от 4 месеца аз не съм си плащала интернета и сега щели да ми изискат цялата сума със задна дата. Днес ще ходя да подавам жалба,но незнам какво ще стане. Интересното е как е още имам нет. Веднъж ми го спряха за неплатена сметка,чиято фактура пристигна след крайния срок за плащане и после чаках 5 дни да ми го пуснат отново. Много са бавни и наистина не получаваме това,за което си плащаме. А операторите са ужасно невъзпитани и дори брутални. Ще видя днес какво ще стане с моята жалба. Пожелайте ми успех.хихихихихихих

 55. Gravatar xpu100
  12 май 08
  7:56 PM

  СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА!
  Днес като се прибрах от работа, не бях много изненадан, че няма нет.
  Изненадата дойде после, като си рестартирах „системите“.
  АДСЛ-а ми поиска наново да го активирам(демек нашите хора са бутали нещо) – и О, НЕБЕСА! РАБОТИ!
  Сега щъкам разни сайтове да се порадвам, че не се знае до кога ще е тази благодат!

 56. Gravatar Иван BULGARIA
  13 май 08
  12:12 AM

  Днес нямах нет от 10 до 17ч и преди малко пак прекъсна за около 30 мин. Явно настойват линиите, понеже съм прехвърлен на новите скорости. Надявам се да стабилизират връзката и интернета да стане използваем…

 57. Gravatar SSS BULGARIA
  13 май 08
  8:45 AM

  моя нет го оправиха най – накрая ;)

 58. Gravatar СНЕЖАНА ДИМИТРОВА
  13 май 08
  9:35 AM

  Изумена съм от това, което чета до тук. Мислех, че проблемът е само мой. И го отдавах на факта, че времето до 9,00 сутринта и след 19,00 вечерта е твърде неудобно за БТК за отстраняване на проблема. Нямаме интернет от август 2007 до настоящия момент, но това не тревожи особено никого в БТК.
  Оставам с впечатлението, че клиентът е абсолютно прецакан и безпомощен. Отказахме да заплащаме липсващата услуга, след което бяхме заплашени, че ще ни съдят. Представяте ли си? Дойдоха четири пъти за това време техни служители, не можаха да пуснат даже и за секунда интернет, обещаваха да се върнат същите хора, за да оправят нещата, които в момента не знаеха защо не стават. Никой от тях не видях втори път. При телефонен разговор със служителки на БТК, никой не се извини, не се постара да разбере проблема, единствено поканата беше да си плащаме, това, което не са ни доставили с позоваване на договора… Можете ли да си представите каква наглост!!! Последното е, че ще ни дадат под съд и нещо се говореше за съдия изпълнител. Още нямаме интернет….

 59. Gravatar Ivan Simeonov BULGARIA
  13 май 08
  6:16 PM

  Преди близо година се абонирах за АДСЛ инсталирай сам, но и до днес нямам интернет. Централата беше аналогова стара и не можеше да се изпълни заявката, а сметките и до днес си идват и аз си плащам като поп. Писах жалби но все си измиват ръцете, че вече можело а за тези месеци не казват нищо. Аз не вярвах че БТК, такава голяма фирма може така без отговорно да лъже хората, да ги ограбва най безцеремонно и нагло. Хора който четете това не вярвайте на тази лъжлива фирма БТК

 60. Gravatar Ivan Simeonov BULGARIA
  13 май 08
  6:43 PM

  Днес получих отговор за втори път от г-жа или г-ца Росица Ганчева, че е извършена проверка и няма открита пвреда. Да, може би, но сега централата е цифрова и може да се пусне, но до сега кой ще ми въстанови платените такси, модема за включване на адсл се намира в БТК-център Благоевград от септември миналата година. Мили хора, това че е правена проверка също е лъжа. В къщи не е идвал никой нещо повече в пощата в гр.Разлог излъгаха че нямало БТК-център за да се оплача и ме пратиха в Благоевград да върна модема и подам жалба, а втората пуснах в Банско през април тази година. Четох неволите на Снежана Димитрова и знам как се чувства от наглите отношения на тази УЖ престижна фирма БТК, която без каквито и да е угризения ОБИРА хората с такси за неща и услуги който не получават.

 61. Gravatar SSS BULGARIA
  14 май 08
  12:58 AM

  Снежа Димитрова е права !!! Аз поне имам нет ама ми прекьсва често. Уж ми го оправиха ама май не са след 3дневната пауза нет пак се започна да прекьсва… Законите свьрзани с телекомуникациите треа да се оправят, инак сме изгубени

 62. Gravatar Boros BULGARIA
  14 май 08
  1:40 AM

  Към Краси : Според мен, тъй като си на бизнес план, и особено ако някой твой клиент те осъди, би трябвало БТК да плати неустойките.
  А иначе и аз имах проблеми с БТК , когато пуснаха новите скорости, естествено се абонирах за 12 мбита. Ама какво се случи, вдигнаха ми само скороста на ъплоуд до 1мбит, а даунлоуда си остана на мегабит и така около 3 седмици. Накрая хванах на един познат , негов познат дето бачка в Хелп Деска на АДСЛ, и тои ми оправи нета точно за 3 мин. Но дори и сега даунлоуда рядко ми се качва до 8мбита, по често е към 6.

 63. Gravatar 07 BULGARIA
  14 май 08
  9:44 PM

  A според вас нормално ли е ако забравиш да си платиш сметката да ти спрат тел. и нета и като ги платиш да ти ги пуснат чак след седмица и за това време също си плащаш все едно ги ползваш. БТК са монополист мисля че това е проблема и затова рекетират клиентите си.
  А това че са забравили да ти пратят фактура и да ти се обадят че сметката нее платена си е за сметка на клиента те винаги са прави.

 64. Gravatar Galina
  15 май 08
  2:02 PM

  Ох,направо съм ужасно бясна за този скапан интернет.От един месец имам сериозен проблем,който от тук разбрах,че не е само мой.Три пъти само успях да се свържа с оператор,и все ми пращат техник.Вчера не ми издържаха нервите и отидох и пуснах клиентско оплакване,дори днес се направих на луда и звънях на повреди,дано от там дойде някой.Постоянно прекъсва,постоянно ме праща да си вкарвам паролата,изобщо-луда работа!!!От две седмици дори не мога да се свържа с никой оператор,звъня буквално през час.Имам сметка за плащане,която е със срок до края на месеца и категорично няма да я платя!Дайте да направим нещо,не трябва да остава така.Това,че БТК е монополист,не трябва да им дава право да се гаврят с нас!!!

 65. Gravatar милен
  16 май 08
  6:39 AM

  Да си кажа и аз мъката. Поръчах си ADSL 12mb. онлайн.
  16.04.08 – имах нет само 6 дена, след много обаждания на всичките им телефони които намерих не постигнах нищо.
  Наложи се да догонвам 3 дена техни коли, и така накрая единият се оказа човечен и се обади някъде си да ми пуснат заявка,защото все още не съм имал.Пристига ми и 1вата сметка 112лв.(ужас)оказа се, че съм поръчал бизнес пакет с такса 75лв. Ходих в офиса им, от там ми взеха номера на GSMа и късния следобед ми казаха че трябва да плащам още 3 месеца тази усуга и след това ще мога да прекратя договора след заплащане на неустойката от 36лв. От проведения разговор от жалби една госпожа ме увери в това, че се обаждали лично на клиента за да им потвърди дадената заявка, но мен са ме пропуснали нещо. Помъчих се да се рег. на ново но ми иска булстат, име на фирма,а аз ги нямам, как съм се рег. бизнез незнам. Това е общо-взето, чао че трябва да приключвам.

 66. Gravatar РосиФ
  16 май 08
  6:42 AM

  За сега не мога да се оплача от липсата на интернет , но като чета вашете оплаквания просто съм изумена. Ако БТК държи на своя имидж би трябвало да не го допуска. Явно не им пука!!!!!!!!!!! Между другото в момента се очертава проблем със промяната в скоростта на интернета. Обещаха че до 15.05.08г. новия ADSL 12Mbt но уви до момента съм на стария пъкет. Иначе пък плащам по евтино от 30.90лв. на 25.00лв, невероятно но факт??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 67. Gravatar vgz BULGARIA
  16 май 08
  3:33 PM

  Супер некадърни и некомпетентни хора работят в БТК. Някои от коментарите им са направо обиждащи. Не знам, може би пенсионерите се връзват на два три термина и понеже не разбират оставят да бъдат газени от БТК. Съпорта им е под сякаква критика /0700 17 111/
  На мен какво ми се случи :
  Искам да мина на новата скорост. Първо ми казаха да ида в офиса на БТК и да подам молба да ме прехвърлят. Отивам там и ми заявяват, че видиш ли всичко било автоматично да не се притеснявам. В ПОСЛЕДСТВИЕ от мой приятел разбирам , че трябвало да предопиша договора си за да мина на 12 мбпс ?!??!. Както и да е преподписвам, при което питам кога ще стане и отговора беше „Когато стане“ ….
  На 08.05.2008 нямах нет. Счетох, че проблема ще бъде фикснат. Но след като и на 9.05 нямах нет постоях 30м докато се обадят. Не можаха да разберат проблема и „ме записаха“. Седем дена нямах нет. Какво ли не опитавах, какво ли не глупости ми наприказваха от съпорта. Препращаха ме на „горещата линия“ а оттам ви микат „Ама вие защо се обаждате тук. Обадете се на 0700 17 111″ – ами те оттам ми казаха да ви звънна??!?! – „Така ли??Ами ние тук не можец да ви помогнем…..“
  Накрая след като опитах всичко, бях безобразно лъган, отклоняван, препращан и всичко, което колегите по горе за казали, отидох в офиса им и си смених модема.Всичко е тип – топ. Питам „аве смешници , толкоз елементрано нещо , но те дори не се обадиха, не ми предложиха да си сменя модема /което за мен покава колко тотално некомпетентни хора работят там щом не могат да зацепят че е от модема /Те даже и не предположиха че може да е от това. Та сам се сетих да отида да си го сменя. Предполагам те никога нямаше да го направят. Кретени. Няма дори къде да се оплачеш. Пишеш на ръка самичък една молба с химикалче, те ти я прибират в една папка с ясното съзнание че никой няма да я види повече, пращат ти едно AUTO RESPOND MSG , с надпис DO NOT REPLY и тва е. В гъза батка, а ние нищо не можем да им направим…

 68. Gravatar Galina
  17 май 08
  3:37 PM

  Невероятно,но факт! Позвънях на повреди, със стандартното обяснение, че не ми работи телефона, като естествено вече бях подала клиентско оплакване. И вчера се появиха не един-двама, а цели 5 парчета-техници. Чупеха пръсти какво да правят, умуваха, накрая взеха, че се ровиха по кабелите 2 часа и оправиха положението. От днес съм дори и с новата скорост, нета не прекъсва…само, че незнам до кога.И добре, че пуснах жабла и благородно поизлъгах, иначе май щях още да си държа телефонната слушалка и да чакам обаждането на оператор, понеже „всички наши оператори в момента са заети,но въпреки всичко „вашето обаждане е важно за нас“
  Успех на всички!

 69. Gravatar Ангел BULGARIA
  19 май 08
  10:56 AM

  Здравейте! Досега не съм имал големи проблеми с нет-а, освен през зимата, когато спря за две седмици. Всичко хубаво не може да продължи вечно, та при мен все още няма обещаният 12Мегабита при все, че са минали 4 дена от крайния срок. Вчера като манна небесна го пуснаха за около 5-6 часа и в последствие се оказа,че пак съм прехвърлен на 256килобита. Телефонът за оплаквания е пълна измишльотина. Писна ми от тая хамава държава.

 70. Gravatar гост BULGARIA
  20 май 08
  11:21 PM

  Аз съм на старт, плащам 20 лв и скоростта ми е 60к!!!!!!!!!
  Е това не е ли подигравка.

 71. Gravatar slkuncheva
  21 май 08
  1:40 PM

  Здравейте!
  Работя в ОУ. Днес получихме писмо, че отхвърлят нашия проект по структурните фондове, защото не е пристигнал навреме. Познайте кой е виновен.
  Да не казвам какво беше отношението на служителката.
  Възмутена съм. Срамувам се заради БТК.
  О, неразумни юроде поради що се страхуваш да станеш? Защото ще те смачкат както смачкаха учителите?

 72. Gravatar georgi
  23 май 08
  9:53 AM

  Здравейте! Защо тук са публикувани само негативни мнения? Няма ли някой, който да е доволен от БТК?

 73. Gravatar ИцоИцо BULGARIA
  23 май 08
  10:12 AM

  От един месец чакам увеличението от 2 на 12 мегабита.Излишно е да споменавам липсата на отговор когато запитах за причината за забавянето.

 74. Gravatar kismit
  23 май 08
  10:37 PM

  Здравейте! Както се казва, добре, че потърсих информация за БТК в нета, а не отидох направо в Центъра им.
  Ползвам услугите на CityLAN, когато им станах абонат, всички познати се шегуваха, че по-зле интернет връзка е нямало как да избера. Една година нямах никакви проблеми, но от 2 месеца само гледам как ми се включва и изключва нета. Идваха техници, нищо не направиха, както се качиха в колата си и връзката пак се разпадна. От 4 дни им звъня и не вдигат или отхвърлят повикванията.
  Чудех се към БТК ли да мина или да ползвам услугите на някоя от кабелните телевизии. Сега БТК отпадна като вариант.
  Да се чуди човек за какво плаща. Иначе от доставчиците казват, че съм им постоянно на линия. Предложих им да се пренесат у нас и да използват тази връзка за работа. Дано утре вече се разберем.

 75. Gravatar Иван BULGARIA
  23 май 08
  11:44 PM

  @georgi: Има много доволни клиенти на БТК, но ние очевидно не сме такива.

 76. Gravatar Veselinov
  24 май 08
  12:55 AM

  Здравейте на всички тук във този форум. Изчетох всички коментари и разбирам че наистин БТК не са цвете за мирисане, което не ме учудва. Да, както казахте монополисти са и е трудна работа човек да си потърси и намери клиентските права от такъв монополист, но реално кой е наистина добрия доставчик тук във Варна? В никакв случай не са М-нет, нито пък Ариел и Интербилд (които бяха пробвали оферти за безплатни градски разговори от стационарен телефон, но никъде не упоменават че е само към техни абонати, а ограничения им достъп от 20 лв. е за 5 MB и на всичко отгоре не може да се тегли от тяхното фрии, което е тъпо, нали дадения човек е техен абонат и на тях плаща тази такса. Та 20 лв. само за една поща и Skype) Така си е, живеем може би в една от най-абсурдните държави, че като се замисля друга такава държава в която всичко ОТ-ДО… е изградено от абсурди. Незнам дали е вярна и приказката „Прост народ, слаба държава“ Не се обиждайте, но българина от десетилетия си е свикнал само да мърмори и нищо не прави по въпроса. Един ако тръгне да го направи другите само го подбутат и остават отзад.
  Та за БТК, и аз съм техен абонат близо 3 год. Досега нямам от какво да се оплача, нета си беше много стабилен. Откакто тръгнаха с прословутите 12 МБ (които в никакъв случай не са толкова, от мои тествания рядко до 8 МБ) почнаха и проблемите им а то веднъж почне ли се така ще си отиде. Лично при мен изчезна само явно като са ме вкл на тази скорост, но си попълних собственоръчно IP адреса и маските и след рестарт всичко е О’к засега и немога да се оплача, странно ми е че нямате нет за часове и седмици както пишете. А относно изказването на Милен ами как някой друг ще ти напише молба, естествено е в такъв случай да си плащаш корпоративната такса от 112лв. По-глупаво нещо не бях чувал наскоро, благодари сега но онзи дето се е оказал „човечен“. Имат си офис, толкова ли е трудно да отидеш и да си попълнип и подпишеш договора лично. Он-лайн и по телефона така ще се получи
  За slkuncheva, аз като бивш учител бих ти казал само едно, голямата ВИ грешка беше че най напред трябваше да вземете оставката на некадърния идиот- Министъра на Образованието и чак след това да си търсите увеличение на заплатите.
  И накрая искам да кажа че искрено подкрепям всички тук, ако измислите нещо може да се организираме, а не само Иван да ходи и после да казва какво постигнал самичък. Ами самичка птичка пролет не правила.

 77. Gravatar niko BULGARIA
  24 май 08
  7:12 PM

  Същото е с ЕВРОКОМ.Имам нет 3 минути после за 1 нямам. В момента пак го спряха, надявам се да го пуснат като си свърша коментара. И така цъкам си по 8-9 пъти и чак тогава влизам в някоя страница.

 78. Gravatar Sellita
  26 май 08
  4:30 PM

  Здравейте на всички!
  Ох, проблемите ни май са едни и същи! Живея във Варна и от двe години съм абонат на ADSL. Още от самото начало нета прекъсваше, пуснеш да телиш нещо погледнеш след половин час (на бавната скорост беше така), и няма никой. Рестартирвам модема и се оправя. Но може ли вечно така?
  Около Великден и аз като всички подлъгана по рекламите, реших да сменя скоростта….цели десет дена мъки! Тъпо и упорито звъня аз на 0700 17 111, чакам 20 мин. докато ме свържат, приемат заявката за повреда и НИЩО! Една вечер попаднах на свестен оператор, момчето ми обяснява стъпка по стъпка ръчно да въведа IP адреса и разни други цифри (не ги разбирам много) и пак не тръгна. Обяснението беше, че линията в нашия район не била постоянна. На десетият ден най-после тръгна нета! Но пак със старите номера – рестарт, рестарт на модема и толкова….А каква беше изненадата, когато получих сметката си, не с месечната такса всичко беше наред, но разговорите с оператора им ми бяха стрували 10 лв. А аз наивно си мислех, че обажданията на този номер са безплатни! Но уви, безплатен обяд няма, хем се гаврят с теб, хем си плащаш!
  Лично аз мисля, че Иван и другите недоволни са прави! Трябва да отстояваме правата си на „потребители“. Но докато има монопол на пазара и неадекватна конкуренция, и най-вече скапани закони и правила, ще си „цъкам“ модема докато се скапе, после отивам да ми го сменят с нов, и всичко отначало….Няма друг начин!

 79. Gravatar Иван
  26 май 08
  10:58 PM

  Малко информация, за тези които имат намерение да си търсят правата:
  Безмислено е да се свързвате с Комисия за Защита на Потребителите, както и с регионалните звена на Комисия по Регулиране на Съобщенията. Телефон 0 800 15 500(жалби) е безполезен, както и писането на клиентски оплаквания. Можете да си спестите всичко това. Единственият вариант е да се свържете с Комисия по Регулиране на Съобщенията в София, където трябва да подадете жалба. Ако не сте от София описвате всичко и пращате жалбата по пощата. Държат на подписа. Ако изпратите жалбата по факс е възможно въобще да я разгледат.
  Както сами виждате всичко е правено без да се мисли за крайния потребител.
  Другият вариант е да се свържете с адвокат и да търсите правата си по съдебен път.

 80. Gravatar lion BULGARIA
  28 май 08
  4:34 PM

  Мислех да ставам техен абонат но след прочетените коментари май ще размисля.

 81. Gravatar Иво BULGARIA
  28 май 08
  9:54 PM

  Добре че прочетох вашите оплаквания защото скоро и аз щях да направя тази грешка с БТК.

 82. Gravatar bartolli BULGARIA
  28 май 08
  11:49 PM

  Писмо до БТК, ако получа отговор ще го публикувам.
  http://docs.google.com/View?docid=dhbxz2c7_5d9ph2qpm

  Поздрави

 83. Gravatar Dizel
  29 май 08
  9:58 PM

  Здравейте.Попаднах на сайта търсейки информация за интернет услугата предлагана от БТК,тъй като имам желание да мина към този интернет.Четох внимателно коментарите по темата.Трябва да ви кажа,че останах шокиран от проблемите които имате като потребители.Изненадата ми идва най-вече от факта че който познавам като абонат на БТК всички казват че нямат никакви проблеми и имат постоянно интернет.Много рядко на някой им се налагало да и рестартират модема и до там.Сега вече сериозно се замислям преди да се обвържа с този монополист.Чудя се дали това не е само в някой определен район от страната,знае ли човек централи разни се строяха,трасета.Възможно е техническите грешки да са там и да е невъзможно да се отстранят ей така само от хората по подръжката.В тази връзка ще си позволя да направя едно предложение.Нека всеки след коментара си напише града си и даде оценка от 1 до 10 за интернет услугата която му предоставя БТК,според него.Мисля че това ще даде по-добра яснота за проблема.Благодаря.

 84. Gravatar Мария
  30 май 08
  10:12 AM

  И аз исках новата промоция, но от БТК ми се обадиха, че нямат изградена мрежа за тази по-висока скорост. Аз даже съм посписала и 1 год. договор, а те те заблуждават щото си мислят, че съм нов абонат и не съм наясно с нещата. Да не говорим, че по няколко пъти на ден изключват интернета като че е толкова сложна поддръжката и т.н. Правят ни на глупаци вместо да си оправят стабилно нещата и да станат номер едно. Човек с кеф да им е абонат, а не непрекъснато да се нерви като седне зад компа.

 85. Gravatar Dim4o BULGARIA
  30 май 08
  8:54 PM

  Какво ще стане, ако не се плати неустойка? Ще ме осъдят ли?

 86. Gravatar Иван
  31 май 08
  7:49 AM

  Твърде вероятно е да имаш проблеми ;) .

 87. Gravatar Иван Симеонов BULGARIA
  31 май 08
  4:24 PM

  Иван много мило ни насочва към София но аз идо там писах и резултата е никакъв. Изпратих трета жалба с обратна разписка която получих с подпис обратно но до този момент никакво движение по молбата ми. Плащам си сметките за интернет без да имам модем без да имам интернет и изобщо пълен рекет от страна на БТК. Не допусках че може да са толкова безкруполни и без церемонни тези господа от БТК. Изглежда там управниците не мислят за имидж а как да оберат своите потребители.

 88. Gravatar Николай Василев
  03 юни 08
  7:15 PM

  И аз съм един от недоволните потребители на ADSL. Скороста незадоволителна изън България 20-30 кб, от българските торенти около 50кб. Нета често прекъсва. Преди около 40 дни получих писмо, че скороста ми ще бъде увеличена в някакъв период с крайна дата 15 май. Днес е 3 юни няма нищо. Опитах да се свържа с БТК ADSL на телефон 070017111 на два пъти чаках по около 25-30 минути, но не се намери свободен оператор. Аз съм от Търговище бог високо цар далеко, но си мисля за организиран протест на недоволните потредители на ADSL. Мнoго сме!!!

 89. Gravatar Иван Симеонов BULGARIA
  04 юни 08
  11:45 AM

  Да може би организиран протест би помогнал но аз лично се съмнявам. Имам осещането че тези форуми не се четат от управляващите на БТК или никак не им пука за мнението на техните потребители, те са монополисти и не се интересуват от неволите на техните клиенти

 90. Gravatar Николай Василев
  05 юни 08
  5:23 PM

  Най накрая успях да се свържа с поддръжката на ADSL. Служителката любезно ми обясни, че нищо не е правено за да се увеличи скоростта ми, ако желая мога да подам жалба в Търговишкия клон на БТК. Подадох жалбата. Срокът за разглеждането е ужасяващ, един месец, представяте ли си месец! Какво е това? Къде е Меглена Кунева? О, беден европейски потребителю!!!
  На обаждащите се на телефон 070017111 съм длъжен да разясня, че докато слушат разяснението за липсващ оператор, който да приеме съобщинието минутките текат и сметката ви се трупа. Така че внимавайте, не правете като мен! Аз прекарах в чакане докато се свържа около час.

 91. Gravatar Мария GERMANY
  08 юни 08
  12:24 AM

  Хора, не мислите ли, че е крайно време да предприемете нещо сериозно? Прочетох абсолютни небивалици от сорта на „от година плащам сметки, а още нямам нет“, „заплашиха ни със съдия изпълнител“, „имам 10 лв от разговори с 070017111″… няма ли да се намери един юрист, който да защити правата на себе си и на всички тези хора. Тази компания може да бъде осъдена за огромна сума пари. Направете го!…

 92. Gravatar titi
  08 юни 08
  8:47 AM

  Обиране на клиенти на “БТК-ADSL” АД

  В резултат на предоставяне на некачествена услуга ADSL BTC 2048 Безкрай – Инст.сам нямам постоянна връзка към интернет. Нормално е да се обадя, за да потърся помощ от обявения национален Help desk че нямам интернет на тел. 070017111. Но не е нормално да стоя на телефона 24,02мин. и да слушам “Съжаляваме но в момента всички наши консултанти са заети. Моля изчакайте тъй като вашето обаждане е важно за НАС. /защото се трупат парички на тяхна сметка/ Ще ви свържем с наш консултант при първа възможност.” После музика и така се редуват през цялото време. Накрая след като ти омалее ръката да държиш слушалката след 24мин. се примиряваш, че няма кой да вдигне и се отказваш но затова естесвено си плащаш 3,61лв. без ДДС или с ДДС – 4,33лв. затова че не си бил обслужен.

  Моето искане е: да не плащам за това, че не съм била обслужена или да се вдигат тези национални телефони 070017111, защото не ми се плаща за да стоя на телефона освен ако те не искат да платят вредни /мускулна треска на ръката и музикална на тъпанчето на потърпевшото ми ухо/.

 93. Gravatar Dizel
  09 юни 08
  10:09 AM

  Това е България. Закона е на страната на силния, не на страната на правия.

 94. Gravatar Борислав Митев BULGARIA
  09 юни 08
  11:41 AM

  Здравейте!
  Следя развитието на коментарите от около два месеца. За сега не съм особено очарован от отношението, което БТК има спрямо всички нас КЛИЕНТИТЕ! Аз съм клиент на ADSL още от самото му стартиране преди няколко години в град Русе и до сега не съм имал проблем с прекъсвания или загуби в скоростта. Полакомен от новите оферти, които БТК предлага, отидох и преподписах договора си. Резултатът се свежда до десетки обаждания и неколкократно ходене до БТК центъра в Русе с молба да ми се предостави услугата, за която си плащам. Подадох и молба за смяна на модема, която трябва задължително да се извърши от техен екип срещу „скромното“ заплащане за това. Чакам от Великден да дойде моят Велик ден!

 95. Gravatar Борислав Митев BULGARIA
  09 юни 08
  11:42 AM

  В допълнение на това от няколко години живея във Варна. Като судент съм минал през почти всички доставчици. И като, че ли най-много се задържах на два BGZONE и INTERBILD! За последните много смесени чувства, за BGZONE – без големи проблеми. Реших да премина към БТК във Варна и подадох молба за проверка възможността за свързване. Обадиха се, че няма проблеми и ще изпратят екип. Дойде екипа и си тръгна без дори да слезе от колата. Обадиха се да ми кажат, че може би след около 2 до 3 месеца щяло да стане. На другия ден получавам обаждане от БТК центъра със запитването, защо съм отказал външно захранване…?????! Мат с пешката! Казвам им, че не съм отказвал и какво е станало. Отговорът – „Ами добре тогава оставяме нещата така засега. Приятен ден!“ С нетърпение изчаках края на работния ми ден, за да „излея“ @#$%*! върху хората от центъра. Отне им около 20 мин. да направят втора проверка, която изкара мен виновен, за това, че съм искал да свържат кооперация, която не била свързана. Викам си карай, не си струва да си хабя нервите. Вчера ми се обаждат да ми кажат, че ако съм искал може ли да ме „вържат“ (буквално и преносно :0)) Днес получавам друго обаждане от, явно, хората, които се занимават с прокопаването и свързването. И ми казват, че тъй като имало забрана от кмета на Варна да се извършват каквито и да е подобни дейности или да чакам до края на октомври, за да изтече забраната или можело, ако искам да ме вържат външно. Външното връзване представлява пускане на UTP кабел от разпределителната кутия на къща, която се намира на повече от 50 м. Е направо нямам думи!

 96. Gravatar Коко
  09 юни 08
  1:32 PM

  Абе хора вие направо ме отчтяхте днеска дойде куриера и ми донесе пакета а аз се зарадвах. От товя което чета горе се чудя дали въобще да свързвам всичко. Някой по опитен да ми каже дали ако не съм свързал нищо дали мога да отида да върна пакета (от промоция) и всичко да е наред. Няма договор все още. Въможно ли е? Моля пишете хора!

 97. Gravatar Коко
  09 юни 08
  2:04 PM

  Здравейте,
  Да спомена Промоцията от 12 месеца. Но нищо не е подписвано от двете страни (сиреч от мен и от тях) възможно ли е да върна пакета и да не желая да се възползвам от него пак повтарям – кажете бе хора че времето лети 15:03 е вече искам днес да разбрера дали е възможно. Аз ще поразцъкам малко CS дано някой през това време да ми пише.

 98. Gravatar Теодора
  09 юни 08
  6:36 PM

  Аз също се излъгах с интернета на БТК и съм крайно недоволна. Миналата година имах проблем с интернета и в продължение на 3 дни имаше техници в домът ми и със зор ми оправиха интернета. Сега пак имаме проблеми и не можем да се свържем с телефона който са подали и когато отидохме да попитаме в център на БТК защо не можем да се свържем една служителка ни каза, че някои клиенти чакат по 30мин. Това е направо потресаващо. Как може такова нещо. Сега трябва да чакаме 1 година за да си прекратя договора. Това е ужасно! ХОРА НЕ СЕ ПРЕЦАКВАЙТЕ ТОВА Е НАЙ-СКАПАНИЯ ИНТЕРНЕТ!!!!

 99. Gravatar Иван BULGARIA
  09 юни 08
  8:03 PM

  @Коко: Здравей. Най-добре е да се обадиш на БТК и да зададеш въпроса си там. Ако не си подписвал договор не би трябвало да е проблем да върнеш пакета.

 100. Gravatar Коко
  09 юни 08
  9:17 PM

  Мерси много брато. Утре отивам да го връщам. Заслужават да им го тръшна на масата и да кажа ***************. Мошенници. Ако всичко мине по вода ще си сдържа нервите. На теб @Иване късмет там с прекратяването на договора. Ще повторя думите на Теодора – „Хора не се прецаквайте с това е най-скапаният Интернет!!!“ Успех на всички недоволни!

 101. Gravatar yana BULGARIA
  11 юни 08
  8:31 AM

  ИЗДИРВА СЕ! Деница Жотева, служител на БТК, отговорящ за нашата въпросна фирма. От 10 дни е неоткриваема на никакви телефони, никой от БТК не може да ми приеме молбата за прекратяване на договора. Сигурно се досещате, че като изпусна едномесечния срок за подаване на молбата автоматично договора се продължава и никой друг освен госпожица Жотева не може да ми я приеме. Е питам аз каква е тази структура организация и незнам какво си. Моля ако някой знае как да прекратя договора да ми пише. Предварително Благодаря !

 102. Gravatar nadia marinova BULGARIA
  13 юни 08
  11:56 AM

  Подкрепям всички предходни коментари. Няма фирма с такъв статут, която да е по-некоректна, нелоялна и нагла от бтк. Не им пука от нищо, което е свързано с излъганите им клиенти. Съветвам всеки, който се колебае дали да ползва техните услуги да забрави за бтк.

 103. Gravatar Митко BULGARIA
  19 юни 08
  8:15 PM

  Отвратително отношение с клиентите – сключих новия им договор с по-висока скорост и по-ниска цена, а се оказа обратното -по-ниска скорост и отвратително отношение, безразличие и некомпетентни оператори – явно това им е политиката на скапаната фирма – съжалявам, че се захванах с тях и съветвам никой да не го прави.

 104. Gravatar didi
  20 юни 08
  1:36 PM

  До Коко! Коко това,че не си инсталирал услугата не означава, че нямаш договор. Когато куриерът те посети нали разписа Констативен протокол. Ако обърнеш внимание има един ред най-горе на който пише: „Заявка -споразумение и констативен протокол за предоставяне на ADSL инсталирай сам услуги.“ Това, че ни си спомняш, че си го разписал е друг въпрос. Да не говорим, че Общите условия за предоставяне на услугата са публикувани на официалния сайт на компанията и ако си беше направил труда да се позаинтересуваш малко повече, щеше да се замислиш повече преди да се вържеш. Сигурна съм, че са ти казали поне, че трябва да сключиш 12 месечен договор.

 105. Gravatar Голям Защитник
  21 юни 08
  11:48 AM

  Здравейте на всички! Виждам,че всички се надпреварвате да плюете като селски юнаци. Направи ми впечатление едно изказване на недоволен абонат,който без да знае приведе под общ знаменател всички техници на БТК като ги нарече некадърници!Обаче в голямата си част тези хора са професионалисти, които получават нищожна заплата и не заслужават подобно определение, заради впечатлението от един малък процент от тях! Във всяко стадо си има мърши.
  Ще ви разясня няколко неща:
  1. На новите скорости се преминава автоматично,без да подавате заявления.
  2. На много места лошата мрежа не позволява достигането на високи скорости
  3. Старите модеми не могат да поддържат високите скорости и затова постоянно прекъсват.Първият вариант е да бъдат подменени с други. Това става бавно,тъй като не може с вълшебна пръчица да бъде направено навсякъде. При втория да свалите скоростта и модемът ще работи стабилно.
  4. В един от постовете на господин от Варна беше написано, че трябвало да се изтегли UTP от разпределителна кутия на 50 метра от неговата сграда. Ще отговоря,че в случаите, когато нямате захранване във вашата сграда БТК може да направи, но за тази цел те искат разрешение от друго място!!! Когато им бъде отказано да провеждат изкопни работи или техният кабел трябва да минава през частни имоти БТК НЯМА ВИНА!!!
  5. По повод на това,че за да прекъснете договорът трябва да заплатите неустойки в размер на месечните такси до края му ще Ви дам следните примери – В Globul, M-TEL, Vivatel, Megalan и още купища големи фирми това е практика!!!
  6. По повод на други изявления: Скоростта на сваляне зависи от много неща и не винаги проблемът е в БТК си мисля.
  7. Друг господин пък „плачеше“, че е изгубил на покер в интернет, защото му бил прекъснал. Има си специални клубове,където можете да се отдадете на тази Ваша страст. Пък и там никой не ти гарантира,че винаги ще печелиш :) ))

 106. Gravatar Голям защитник
  21 юни 08
  7:54 PM

  Иване, защо изтри поста ми от 21 юни 2008 година??? В него аз защитих бТК и обясних много подробно на хората защо имат проблеми и как да си ги решат?????? Много държа да ми отговориш, защото много е лесно да обиждаш и да водиш атака спрямо тази компания, но е хубаво да пускаш и такива отзиви като моите, но явно на теб не ти изнасят?

 107. Gravatar Иван
  21 юни 08
  10:40 PM

  Коментара не е изтрит. Всички коментарите се задържат за одобрение и това е написано точно над бутона за публикуване. Подобна мярка се налага заради нецензурните и неграмотни коментари, които получавам ежедневно.

  1. Към новите скорости НЕ се преминава автоматично. Трябва да подадеш онлайн заявка и това ми беше заявено в прав текст от служител на БТК.
  2. Мрежата е на БТК и след като ти вземат парите за подобна услуга са длъжни да я предоставят. Това, че мрежата им не го позволява не ме интересува.
  3. От повече от месец чакам да ми сменят модема. Не вярвам, че някога ще се случи.

  5. Това, което си написал е вярно. В моя случай нямах интернет 40 дни и ми беше заявено, че това е съвсем в реда на нещата. Подобни проблеми с Mtel и Globul съм нямал.

  С останалите точки съм съгласен.
  ПС. От Май месец съм на 6Mbit/20лв и продължавам да плащам сметки по 31лв…

 108. Gravatar Голям Защитник
  23 юни 08
  12:29 PM

  Извинявай, не съм погледнал за публикуването на постовете:) Имам желание и ще ти помогна за някои неща, но трябва по някакъв начин да се свържа с теб. Ако има такъв вариант пиши ;)

 109. Gravatar коста
  23 юни 08
  6:26 PM

  Колеги! Не всички техници са нехайни. Има, макар и рядко такива които си гледат добре работата. Аз съм лаик на тема компютри, но се убедих, че в БТК има доста техници, които се правят че работят, пък БТК се правят че им плащат! Това са си вътршни проблеми на БТК. Лошоте е, че тези проблеми рефлектират в/у нас – потребителите. Имал съм проблеми с първия модем – има няма 1 месец калпав нет, но един ден попаднах на съвестна служителка и за няколко дена успя да накара техниците да ми го сменят!!! Преди ползвах услугите на друг доставчик, но вече не искам и да си спомня за това време. Не искам да агитирам за БТК, но ако някой си мисли че „просторните“ доставчици нямат проблеми, жестоко се лъже!

 110. Gravatar Голям Защитник
  24 юни 08
  11:36 PM

  Коста, не съм съгласен с теб,че в БТК са рядкост добрите техници!!! Точно обратното е и за съжаление онзи малък процент недобросъвестни допринасят за лошото име на компанията. Колкото до парите ами в днешно време те са движещата сила и надали има човек в България, който би вършил работа за ниско заплащане, а само за чест и слава. Както ти каза това не е твой проблем и си искаш качествена услуга. Но ниското заплащане няма как да не се отрази на работния процес. Само да те светна и още нещо. Тази служителка, за която говориш ти не е накарала техниците да ти сменят модема. Точно тя е тази, от която зависи какво, кога и къде трябва да се случи.Техниците са просто изпълнители:)
  ПС. До Иван-В тези 31 лева, за които споменаваш случайно не е ли включен абонамента на телефона?

 111. Gravatar Иван
  25 юни 08
  3:03 AM

  Абонамента за телефона не е включен в тези 31лв. След разговор с поддръжката ме увериха, че ще платя 20лв и сумата, която съм надплатил предния месец ще се приспадне от следващите.
  Можеш да се свържеш с мен на ivan.t.zhelev[at]gmail[dot]com. Ще съм ти благодарен ако можеш да ми помогнеш по някакъв начин. От почти 2 месеца чакам техници да ми сменят модема. Става дума за ZX DSL 831II – често забива и понякога се ресетва сам. Веднъж се наложи преконфигуриране – след поредния ресет отказа да работи.

 112. Gravatar bonev BULGARIA
  30 юни 08
  9:48 AM

  Лол, днес щях да направя огромна грешка! Мерси за инфото по въпроса за БТК!!!

 113. Gravatar димитър BULGARIA
  02 юли 08
  9:07 PM

  Докато пиша със сигурност ще ми прекъсне връзката… Прекъсва по 100 пъти на час

 114. Gravatar коста
  03 юли 08
  7:24 AM

  А сигурен ли си че няма да направиш още по-голяма? А и на мен пак ми пуснаха 31лв. сметка, вече втори месец. Обадих се и ме убедиха, че този месец ще ми върнат надвзетите пари! Ще видим! Веднага ще ви информирам.

 115. Gravatar Даниел BULGARIA
  04 юли 08
  5:30 PM

  Вижте мнението на младежта.
  Как да ви обясня: проблемите ми са същите като на тези които се оплакват за непрекъснато спиране на нета от 15 април насам. Плащам редовно до сега без да имам интернет. Фактически аз изпълнявам моята част от подписаният с БТК договор, докато те не изпълняват своята. До вкъщи идваха техници 3 пъти. Тук е големият майтап – “ Ами надявяме се да се оправи (след което бърза да излезе и да се качи в асансиора)
  Днес отидох да попитам в БТК Центъра в моят град ( Сливен ) като обясних всичко което обяснявам в момента и на вас. Там служителят беше толкова любезен, дори говореше по телефона докато „обслужваше“ мен. Обслужването включваше даването на една бланка за прекратяване на договора, а на въпроса ми какво е нужно за да го прекратя (след като вече бях споменал плащането 3 месеца без да имам интернет) той отговори че ще си платя неустойката или там каквото е. На 16 години съм имам съзнанието на пълноценен гражданин на нашата мизерна държава и с голям срам и голяма болка признавам, че им ************* на тия инфантилни утайки назначени на нисши постове от още по инфантилните боклуци управляващи ги „отгоре“

 116. Gravatar Даниел
  04 юли 08
  5:32 PM

  Надявам се да имам възможността да ви споделя как е приключила моята авантюра с продажните бткари.

 117. Gravatar Снежана BULGARIA
  07 юли 08
  2:54 PM

  Поръчай си безжичен интернет Уймакс, например на Некском-България. Имат покритие почти навсякъде и няма да имаш посочените проблеми.
  Мобилния интернет няма да е мираж за България.
  Разгледяй сайта им или им звънни на 02/490 1 490.
  Успех!

 118. Gravatar Ирина
  07 юли 08
  7:43 PM

  Хора, шашнах се от това, което прочетох. Тук в София за подобни проблеми не съм чувала. Единствения проблем е, че скоростта е плачевно ниска. Но всеки си преценява.
  Както и да е, защо никой от вас не е потърсил услугите на адвокат? Аз пратих линка с темата на моя позната – адвокат, ако се заинтересува, сигурно ще потърси Иван. Не разбирам защо чакате с месеци да „изгрее слънце на вашата улица“. Явно само Иван се опитва да направи нещо по въпроса. Бихте ли се включили в един колективен иск срещу БТК? Нямам точна представа как стоят законово нещата, но като се замисля, познавам няколко юристи, все някой от тях може да се захване…
  Успех засега, ако получа инфо как може да се заведе дело, ще ви уведомя :)
  P.S. Някой да се е пробвал да сезира еврокомисаря, който се занимава с проблемите на потребителите? Кунева имам предвид.

 119. Gravatar Sunny
  10 юли 08
  12:04 PM

  БТК е уникално недоразумение…..
  Тези, които работят в тази корпорация нямат никаква представа, защо са там и какво правят….
  Пардон, знаят да побъркват клиентите си. Страхотно го правят. Опитайте се да се свържете с 0800 100…..
  Забравете, случва се едно голямо нищо. От два месеца имам проблем с телефонен пост, няма сервиз, няма поддръжка, няма служители, няма отношение, няма нищо.
  Комапания, която се обслужва и управлява от духове.
  Не разбирам контрола и на скапаната държава, която скапано продаде на скапани инвеститори скапания телеком….
  Каквато ни държавата такива ни и комуникациите.

  Толкова е тъжно….

 120. Gravatar s1mo
  14 юли 08
  9:55 AM

  НЕ ПРАВЕТЕ ТАЗИ ГРЕШКА ДА ПОДПИШЕТЕ ДОГОВОР С „БТК“!!! В началото наистина нямах оплаквания никакви, но откакто излязоха новите им промоции за по-бърз интернет на същите пари, просто всичко се срина… Първоначално си казвах, че проблемът е в това, че имат прекалено много заявки и работят по въпроса с увеличаването на скоростите на другите потребители и че заради това е цялото прекъсване на net-а ми (по минимум 20 пъти дневно за по около 5 мин). Успокоявах се, че след време това ще се оправи, като същевременно подадох молба за увеличаване и на моята скорост на 6мБ. Трябаше да звънна около 7 пъти на операторите, докато разбера, че поради това, че съм стар абонат, трябвало да отида в офисите на БТК и да подам молба, с която всъщност ставало увеличението. Да, подадох, всичко си беше ок до момента, в който скоростта се вдигна – ами какво да кажа – интернет имах за 24 часа може би само 10, почти непрекъснато ми спираше. Опитвах да се свържа с операторите, за да съобщя за проблема, но при всеки опит съм чакал по около 20 мин, след които просто нямах нерви да чакам повече. След около 10 дни в непрекъснати опити най-накрая успях да се свържа – съобщих за проблема, но разбира се техните действия бяха светкавични :Д трябваше да чакам 4 дни, след което отново (с много опити) се свързах да попитам какво става, при което ми казаха, че просто 6-мегабитов интернет не достигал до мен. Поради което го намалиха на 2мб за същите пари, дори ме успокояваха, че нямало да ми прекъсва. Естетвено, досещате се, че отново ми прекъсваше и досега (1 месец оттогава) винаги ми прекъсва по около 20 пъти на ден (явно толкова е нормата :Д). И въпросът ми тук е : защо предлагат услуги, които не могат да изпълнят? Голяма компания, с големи възможности… но явно и заплащането на служителите е такова, че всеки е „стимулиран“ да работи и да дава всичко от себе си… Просто БТК се превърна в най-долнопробният интернет в цяла България… Жалко е, наистина. Жалко е…

 121. Gravatar Иван Симеонов BULGARIA
  15 юли 08
  6:02 PM

  Даниеле,аз плащам цяла година интернет без дори да имам модем. Модема ми е върнат в Б Т К център Благоевград със приемателен протокол но въпреки всичко си плащам. Аз съм за организиран протест срещу тези лъжци и мошенници от Б Т К, които не познават МОРАЛА и ЧЕСТА, но може би и това е вярно: Каквато държавата, такива и услугите. Жалко за Вас младите, с такава управа няма как да Ви научим на морал и етика. Няма държавен орган на когото да се оплачеш за тези мошенничества от страна на Б Т К, а Миглена Кунева спи хич не и пука за тези издевателства на Б Т К, потребителите се нуждаят от телефонни услуги и щат не щат ще си плащат сметките защото иначе няма телефон.

 122. Gravatar Владо
  16 юли 08
  7:29 PM

  Навремето бях клиент на БТК. Плащах 54лв за 32KB даунлоуд, а ъплоуда ме е срам да го кажа. Имах щастието да подпиша само 1 г договор. Условията по договора научих след време, когато понечих да го прекратя, понеже бяха написани на гърба със ситен шрифт. В интерес на истината нета бе редовен и нямаше големи проблеми с подръжката. Но скоростите бяха отчайващи. Изтърпях си едногодишната присъда към тях и повече не искам да чуя за тая измет. Сега имам проблеми с телефоните им, но и сайта им нещо не работи.

 123. Gravatar Вълков BULGARIA
  19 юли 08
  1:42 PM

  Една овца, две овце, три овце………….20 078 овце……1000 043 овце………Абе стига с тези овце, вкарайте това БТК в правия път !!!

 124. Gravatar Ginka BULGARIA
  19 юли 08
  3:51 PM

  Пoложението е отчайващо. Трябва всички от БТК да ги изпратят в чужбина да работят поне 1 година дано се научат на обноски и как да работят. Не желая да пиша подробности, просто е много жалко положението!

 125. Gravatar Поли Боянова
  22 юли 08
  10:53 AM

  Здравейте,
  Няма да потарям разказаната от Иван история с предиставяната от БТК услуга. Проведох с тези наглеци аналогични разговори. Сега по същество.
  Единствения начин да бъдат прекратени отношенията ви с тази фирма е по съдебен ред. По закон обаче това може да стане само с колективен иск от недоволните потребители. Затова предлагам да обединим усилия, за решаването на проблема монополист се ебава с потребители.
  Предлагам ви също така да събутдите заспалите и корумпираните журналисти, които вече втора година си траят, а медиините шефове получават тлъсти суми за реклама от БТК, за да разтворят чадър над тази и много други фирми.

 126. Прочетох всичките коментари и ми идва да потъна в земята от срам. Освен клиент на БТК аз и работя в тази компания /моля, не ме ругайте!/. Тук може да видите и мненията на служителите на БТК относно условията за работа:
  http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=45
  Отдавна голяма част от добрите специалисти напуснаха или бяха принудени да напуснат „доброволно“. Останаха много малко кадърни колеги, предимно по-възрастни, които, въпреки знанията си по-трудно биха си намерили работа. Работя в „Експлоатация“, но и при нас идеалистите сме на изчезване. Заплатите на техниците са около 400 лв, на инженерите – малко над 500. Началниците се назначават все още по роднинска или приятелска линия. Все още нямаме подписан КТД за 2008 г., а вече е краят на юли. Говори се, че есента отново масово ще напускаме доброЗорно… На три месеца ни преструктурират… От Продажби, за да си изпълнят таргетите, продават на клиентите услуги, които няма как да тръгнат по старата аналогова мрежа. ADSL-а не може да тръгне по медни чифтове по-стари от мен, с по няколко муфи на кабела и с по няколко спoйки на въздушните трасета по къщите. На разстояния до 7-8 км с по-ниска скорост има някакъв шанс, но на 11-15 км няма как да стане! А VDSL може да работи до 1,5км от централата. Решението е оптика до сградата, но това струва пари. Естествено, клиентите са недоволни и то с право. И не само от ADSL-а, а и от телефоните, въпреки че вече са цифрови. И това е в София. Не ми се мисли какво е положението в провинцията. За да се свържеш с 0800100, трябва да си мно-о-о-го търпелив! Говори се, че за цяла България е останал само офисът в Плевен, в Бургас бил закрит. А там, в „Обслужване на клиенти“ /ОК?!/, за операторите дори не се изисква техническо образование – те само приемат заявките от абонатите и ги препращат към съответните технически служби. Тяхното заплащане също е мизерно, но са ги „вързали“ с договори и с клаузи за неустойки – няма мърдане! Мога да говоря още дълго, но няма смисъл, а и нищо не зависи от мен. Това е положението… :(
  А беше добра компания…

 127. Gravatar sany
  28 юли 08
  7:40 AM

  Боже, колко мъка има по този свят с това БТК и ADSL!!!
  Кажете само какво да правим и съм с Вас! Как не ги е поне малко срам. Бях тръгнала да тъся в нета тази г-жа от БТК – Росица Ганчева от която имам две проформи писма и се чудех дали не мога да й намеря телефона и да й кажа лично 2-3 думи, та така попаднах на Вас. Казвам Ви тези направо си правят гаргара с хората. Така ли ще им се размине. На всичкото отгоре се оказва, че пак с тях трябва да сключа договор. Е не е истина ви казвам?! Какво ме интересува колко им плащат!?!?! Да не би да искате да кажете, че затова не бачкат като хората!? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ….. Няма организация, хора, съвест и изобщо МОНОПОЛ! Правят си каквото си знаят и както си го могат, защото не им пука. Те са единствените с ADSL. На всичкото отгоре имам големи сметки на телефона си, макар да не съм изразходвала покета от минути , защото този им телефон се плаща 0700…. и 0800…. АБЕ САМО КАЖЕТЕ И ДА ЗВЪНИМ НА ТЕЛЕВИЗИИИ НЕЗНАМ ОЩЕ КЪДЕ!…..

 128. От една година сме клиенти на BTK ADSL, но повече от половин година услуга просто не получаваме.
  Интернет връзката прекъсва постоянно, в интервал от 10 минути понякога спира по 5-6 пъти.
  За да проработи се налага да рестартираме даденият от тях рутер – връзката се възстановява и след малко отново изчезва.
  В нашия офис, както и в повечето ползващи активно Интернет тази услуга ни е крайно необходима, тъй като с негова помощ контактуваме с наши клиенти, партньори……превеждаме пари………работата ни е свързана главно с печатници и непрекъснато качваме на техните сървъри доста големи файлове. Предполагам си представяте какъв е стреса и тормоза от това, че по средата на някой превод интернет връзката спира, когато изпращаме важна коренспонденция постоянно трябва да проверяваме дали е получена коректно……..и нещо, което сме чакали да се качи 10 минути в един момент изчезва.

  Няколко месеца, въпреки непрекъснатите ни обаждания към техните телефони не ни се обърна никакво внимание.
  Получавахме неадикватни отговори, ОБИДИ и ако някой „вземеше присърце“ нашия проблем и „докладваше“ за проблема някъде не се променяше нищо……….
  След този период до офиса изпратиха технически екип – доста приятни и взимащи присърце проблема хора, които в продължение на няколко седмици идваха в офиса ни по няколко пъти на ден, безсилни да локализират и отстранят проблема.
  Смениха кабели, адаптори, рутер, портове, сменяха скороста (бяхме съгласни на каквато и да е само и само да има нет) и незнам си още какво – връзката ни беше „постоянно под наблюдение“ и въпреки това, накрая получихме отговор, че повече нищо не може да се направи.
  При многократните ни въпроси в такъв случай към кой да се обърнем постоянно ни прехвърляха от отдел на отдел.
  От всякъде ни обясняваха, че едва ли не „Нямаме огромен шанс да спрем договора си“ въпреки, че не получаваме това, за което плащаме?!
  Когато отидохме в сградата на БТК ни казаха, че единствения към когото можем да се обърнем е управителя на магазина там?!
  Когато възроптахме, че не е възможно да няма някой който да е над управителя на магазина ни се отговори, че „това е положението“?!
  В един момент ни дойде сметка за телефон 60% от сумата беше за разговори с БТК.
  Когато възмутени се обърнахме към тях ни казаха, че от новия месец тези разговори не се таксуват.
  Явно отново не сме имали късмет?!

  Накрая се наложи да търсим някакви връзки по „горните етажи“ – свързахме се с познат човек, който успя да накара екипа, който проследява кога, какво и как става с нашата връзка да бъдат „по-усърдни“. Една седмица след това ни се каза, че нищо не може да се направи и ни посъветваха да си търсим правата и да поискаме прекратяване на услугата поради невъзможност тя да бъде доставена.

  Чашата буквално преля, когато отидохме до офиса, в който подписахме договор с желанието да прекратим ползването на услугата и ни обясниха съвсем учтиво, че за да направим това нещо сме били длъжни всеки път , когато сме се свързвали с техните телефони да ИЗИСКВАМЕ да се „регистрира“ това обаждане, като заявка за проблем?!
  Нали звъним именно на телефона за проблеми?!
  Нали вече знаят телефона ни и когато се обадим вече знаят, че ги търсим от едно и също място?!
  Нали един приятен глас ни съобщава всеки път „че разговорът се записва от съображения за сигурност и повишаване качеството на услугата“
  Все повече се замислям да съдя тази институция, въпреки че надали нервите, които скъсахме през тази една година ще бъдат компенсирани по някакъв начин.
  Щом служителите на тази „институция“ се възмущават и твърдят, че на никой не му пука какво става с хората…………размисли и страсти.
  Всичко е измислено – един омагьосан кръг!

  Надали има някакво значение написаното от мен тук, но колкото повече хора четат – толкова по-добре……

 129. Относно телевизиите – смятате ли, че някоя медия ще се ангажира да съдейства.
  Та нали те се изхранват с рекламите на БТК?!?
  Нито „Господари на ефира“, нито „Часът на Милен Цветков“….няма да продължавам да изброявам предавания и оп други телевизии.
  Никой не ни потърси въпреки многобройните писма и обаждания по редакциите.
  Естествено….нищо лично към водещите – политика на медиите…..

  Искам да изкажа огромни благодарности на Комисия за защита на потребителите – КЗП.
  Бърза, адекватна реакция. Много възпитани служители! Въпреки, че се оказа, че щом сме фирма не сме краен потребител ми се обади техен служител, който ми обясни, че са се свързали с БТК и се интересуваха дали проблема е отстранен. И забележете……“Колежката, която се занимава с Вашия случай е в отпуска и затова аз се обаждам за да проверя какво е развитието“.
  Положителните коментари, които срещам за КЗП в нета се потвърдиха!!!

  А за БТК – то кое ли е наред в скапаната ни държавица, та някой ще може да държи сметка на тези НАГЛИ ИДИОТИ (не визирам голяма част от служителите)

 130. Gravatar наско
  02 авг 08
  3:13 PM

  Искам и аз да се присъединя към всички недоволни от БТК, ужасно отношение, имаш ли повреда нямаш шанс да ти я отстранят навреме. Препращат те от тук от там, само дето не можеш да свършиш работа. Ето, сега от 3 дена нямам нито телефон, нито Интернет, най-накрая се свързах с оператор след ОГРОМНО чакане. Казаха ми, че е кабелна повреда, като че ли аз мога да проверя, и срока за отстраняване бил 10 дена!!! Представяте ли си? Да съм отидел да попълня молба да ми коригират сметката. Кой нормален човек ще намери време да ходи до тези идиоти, да губи време, да се налага пак да обяснява за проблема и да тровиш нерви. Като са такива добри професионалисти, като твърдят че предлагат европейско обслужване, защо не коригира сметките на абонатите си автоматично, а не да им губят времето. ОТКАЗВАМ се от тях. НЯМАТ ЛИ КОЙ ДА ЧЕТЕ ФОРУМИТЕ И ДА ВИДИ КОЛКО СТРУВАТ?

 131. Gravatar atdimat BULGARIA
  07 авг 08
  4:11 PM

  Мога да кажа, че са отвратителни. Не може да се разчита на тях и никога не бих ползвал в къщи такъв нет, ползвам го само в службата и ме кара да беснея. Лошото тук е, че само се оплаквате а не ги наритате Forever. Такива фирми които лъжат потребителите трябва да останат без такива, докато ги траем ще си печелят от нас и нищо няма да променят, за тях така е по-добре. А това си го правим сами. Приветствам всички които ще ги наритат. Успех с новите доставчици. УЖАС, ДОРИ В МОМЕНТА НЯМАМ НЕТ ЗА ДА ПУБЛИКУВАМ ТОВА А ТО Е Б.а Т.а Ка

 132. Gravatar liver_forever BULGARIA
  08 авг 08
  1:39 PM

  Добре че прочетох коментарите. Много ви благодаря. Смятах да минавам на БТК. Защото 2 – 3 пьти месечно ми прекьсва нета за по няколко минтути и от 7 мес ведньж нямах нет около 20 часа.? Или 2 пьти. Винаги като се обадя и вдигат телефоните си веднага..като гледам…моето са бели кахьри. Аз сьм абонат на “DIGICOM“. И на тях ще си остана. Още ведньж БЛАГОДАРЯ. Между другото много лесно ще си решите проблема. Просто групово всички вземете да не им платите.? Като гледам тук е половин Бьлгария. Едва ли могат да осьдят цялата страна:)))))

 133. Gravatar Тодор BULGARIA
  08 авг 08
  10:46 PM

  Здравейте ! От месец насам имам постоянно прекъсване и рестартиране на модема / китайчето синичкото / при което нета ми прекъсва за различни периоди от време .
  Днес предиобед се свързах с техн. отдел и оттам ми казаха че линията ми не издържала 12 мб. /въпреки че съм с тази скорост от 6 месеца / и ми намалиха скороста на 6 мб. и какво … не се оправи нета отново прекъсва . А бях подготвен от вътрешен човек на БТК че трябва да поискам смяна на модема защото е прегрял а умника от техн. отдел се направи на велик и ми намали скоростта утре съм в офиса им в Добрич и ще си търся правата като клиент ако пак ви пиша то ще бъде за да се включа в една обща жалба на прекараните от скапания оператор

 134. Gravatar Пламен Димитров Петров BULGARIA
  11 авг 08
  9:54 AM

  До гуша ми дойде от това бтк. от месец юни нямам телефон и интернет. Имам жалба и подадени сигнали за повреда и никой не идва да я отстрани. Всеки ден се обаждам и ми заявяват, че телефона е заявен като повреден. ще ги изчакам до края на месец август и ще заведа съдебен иск. Тогава ще видим кой е крив и кой прав. Стотинка няма да платя от днес нататък. Нека да ме съдят.

 135. Gravatar s1mo
  11 авг 08
  10:21 AM

  Големия защитник, на колко да си сваля скоростта, за да не ми прекъсва??? От 6мб стигнах до 1, на 512кб ли да си направя нета…

 136. Gravatar Ksav
  18 авг 08
  9:18 PM

  Явно прекъсването е проблем на много от абонатите, но някой може ли да помогне, като обясни как може да се настрои и от къде свалянето на скоростта. При мен прекъсванията са главно от два месеца, като подписах договора за по – висока скорост и ми се иска да пробвам да намаля скоростта, ако мога сам разбира се, а едва ли от БТК ще ми пратят техниците за подобна манипулация. Благодаря предварително!

 137. Gravatar РАДУЛОВ
  21 авг 08
  1:20 PM

  Мисля, че трябва всеки да започне да съди това скапано ТКЗС /БТК/. Проблема е ясен. Некадърни служители, некъдърни управители по места и в офисите. Аз например имам проблем с БТК ADSL от миналата година до сега. Какъв е проблема. Шест месеца не получавах сметка при условие че всеки месец ходя във всички офиси и искам да си платя. Бях се включил на лятна промоция с 30 дена период за ползване и ако не ми хареса да се откажа. При сключването на договора е записано, че е двугодишен и 6 месеца ще ползвам отстъпка на половин такса след което ще плащам 31лв. Оказа се че некадърен служител при въвеждането на данните въвежда за 1 година и 3 месеца отстъпки от таксите. В офиса от където е закупен пакета ми бе разяснено че пакета се активира от датата на логването , а тя е 1.08.2007г. Като си получих първата сметка през месец Декември 2007г. се установи, че доста са ми надвишили сметките и някой си Марио Велчев се е подписал на фактурата. Обаждах се многократно на горещитие линии, писах жалби и до сега висят едни 35лв. за които аз няма да плащам разбира се. Отказах се да се занимавам с тъпи операторки, които вместо да свършат работа си лакират ноктите, а служителите в офисите немогат нищо да направят, все системите ив нещо има, система „марс“ неработела, а „юпитер“ незнам какво си. Това е то БТК. Със сигурност не съм само аз в това положение, но определено ако ми бъде спрян интернета и домашния телефон ще опитам чрез съд да си реша проблема с ТКЗС „БТК“, забравих да ви кажа, че немога сега и домашния телефон да си платя, защото са върали някъква сума към телефона вместо към ADSL

 138. Gravatar Tana
  29 авг 08
  7:20 AM

  Знаете ли, този Home box е пълна глупост. Няма НИКАКВО КАЧЕСТВО, ЛЪЖАТ ЗА СУМИТЕ И на всичкото ако не си кодираш ти сам мрежата, ще изгориш и ще плащаш безбожгни суми. Аз така се опарих и сега търся начин да ги съдя и искам да намеря хора, които имат същия проблем, обадете си да ис търсим правата.

 139. Gravatar vladimir
  29 авг 08
  8:45 PM

  чудя се какво да правя подадох заявка за увеличаване на скорста на 1 юни до момента скороста все още си е никаква(128кб/с) вече три месеца чакам написал съм няколко имейла на без никакъв отговор и сега малко смях
  Същата заявка я изпълниха за 4 дни на калеко ми а ние живеем в един двор

 140. Gravatar anon
  06 сеп 08
  2:33 AM

  Oтличен доставчик. Iмах проблеми с тях, но не ги приемам крайно и в крайна сметка като тегля чертата съм много доволен.

 141. Gravatar Marina
  09 сеп 08
  2:37 PM

  Здравейте. Аз искам да споделя, че имах невероятни проблеми с Интербилд във Варна- интернетът всеки ден спираше, но аз ги тровех постоянно-звънях им и се оплаквах. Таксата на всичкото отгоре беше висока, а служителите-нагли. Гледат само да ти вземат парите. Винаги съм мислела, че БТК са добър доставчик, но сега разбирам, че не е така. Между другото, сега се сещам, че бях ходила в БТК център да питам за безжичен интернет, но още от входа ме посрещна една лелка, която не искаше да ме пусне вътре (!), защото те такава услуга нямали…Все пак, аз успях да вляза и се оказа, че такава услуга имат, но служителят беше доста некомпетентен, не можа да ми обясни много неща и реших, че не ми се рискува….Радвам се, че съм се отказала навреме…

 142. Gravatar Maria
  11 сеп 08
  4:34 PM

  Напълно съм съгласна с недоволството на клиентите към БТК.

 143. Gravatar Йордан BULGARIA
  05 окт 08
  12:50 PM

  Здравейте, аз ползвам от месец новите скорости на ADSL и мога да ви кажа, че съм много доволен стигам тези 12mbps интернета ми е супер бърз и мисля че от сега нанатък ще е по-добър, да вярно че преди нещата не вървяха, но малко по-малко се подобряват и ще видите че скоро и вие ще сте доволни и ще ги предпочетете от колкото кабеларките

 144. Gravatar djanata
  06 окт 08
  8:33 AM

  Всички сте много нещастни от бтк, но при мен нета е ок, имах проблеми със модема, но го смениха и сега е супер, на метро тегли с 1398 биткомета, тествайте си кабелаците щото проблем има и от тях, аз си ги замених с нови, резултата е супер.

 145. Gravatar Боряна BULGARIA
  06 окт 08
  5:20 PM

  Отвратителни са наистина. Половин час чакам да се свържа и да служам музика и пак не ми оправиха телефона. Звъни през 10 минути и така вече 5 дни и няма кой да направи нещо. Излъгаха че идвали и нямало никой в къщи а ние ги чакаме цял ден да дойдат техниците

 146. Gravatar Емил Костов
  13 окт 08
  1:12 PM

  Не може да се говори че всички служители са некадарни. Навсякъде има такива кадри и всеки си отговаря за себе си.
  Аз пък мога да кажа че абонатите също са некадърни, защото не знаят как да използват услугата а подписват договори „Инсталирай сам“.

 147. Gravatar Снежана BULGARIA
  14 окт 08
  12:05 PM

  Здравейте!
  Защо не потърсите надежден доставчик в цялата страна?
  Wimax интернет-това е решението.
  Некском го предлагат в почти всички градове в България.Заредете страницата и ще разберете за какво става на въпрос.
  http://www.wimax.nexcom.bg

 148. Gravatar Djyli_69
  28 окт 08
  4:33 PM

  Здравейте!
  Потресена съм и смятам да проуча как бързо и точно да поставя БТК на мястото им.От месец телефона у дома не работи АМА НИКАК – ее.понякога в 2-3 през нощта започва непрекъснат звън който спира единствено ако отворим слушалката.Платих такси и разговори юли месец за около 96 лв. Обаждала съм се 5 пъти за отстраняването на проблема и днес една служителка направо ме вбеси.Каза че дължа 56 лева …а за телефона ..да пусна жалба за да направят разследване.
  Хубавото обаче е че разговорите ми с тази СТРАШНА компания са записани и мога да то докажа.
  Излизам на люта борба срещу тях!

 149. Gravatar Djyli_69
  28 окт 08
  4:35 PM

  Опсс…да уточня …от месец февруари е ….проблема!

 150. Gravatar иван
  05 ное 08
  5:36 PM

  бтк са едни национални ИЗМАМНИЦИ! и нищо повече!Ами тези юнаци когото хванат за“МЮЩЕРИЯ“го яхат до безсъзнание! Надписват разговори,лъжат като цигани за скоростта на интернета и на всичкото отгоре тероризират абонатите си по телефона с едни нагли гласове за включване на интернет.Та те „МИЛИТЕ“не могат да подържат скоростите които тържественно обещават оттам им идат проблемите!Ама както всичко в тази фалшива фалирала „държава“и това е МЕНТЕ!!!!!

 151. Gravatar Симеон BULGARIA
  13 ное 08
  10:37 PM

  И аз имам същите проблеми като вас. Просто интернета едвам върви. Даже по-точно ще е влаче. За поредедн път в България плащаш за нещо, което не получаваш. Мисля, че собствениците на БТК трябва да бъдат съдени и пратени зад решетките. Там е мястото на такива утрепки, които само мамят и лъжат народа!!!

 152. Gravatar petq ton4eva
  23 ное 08
  11:02 PM

  интернет няма не мога и да им звьнна защото можело само от бтк номер а моя е направен само да ме тьрсят служителката в пощата се зверчи на всички и ме изгони да сьм звьннела от кабинка решението е едно антиреклама на бтк аз ги хваля на всички познати

 153. Gravatar Ивайло
  27 ное 08
  5:52 PM

  Здравейте съграждани.Прочетах голяма част от вашите мнения и останах с впечатленията че не всичко ви е ясно.
  По отношение на офертата на БТК 12Mbit ще ви разасня мъничко тези 12 Mbit’s се равняват на точно 1536 Kilobyte или това значи грубо 1,5 мегабайта.Относно предлаганите 12 мегабита не съм чул още човек на БТК който да разполага с тях.А в случай че поискаш някакава информация защо неполучаваш тази скорост отговора от БТК е следния – вашата линия е слаба и непозволява достигането до тази стойност. Ала уви не само че те лъжат за това а и в договора е намекнато следното 12 мегабита могът да се достигнат само в случай че прихванете български пиър което накратко може да се преведе БТК абонат от България.

 154. Gravatar Ивайло
  27 ное 08
  5:57 PM

  Та както казах трябва ти български пиър но и това не ми се е случвало до сега пиъри колкото искаш 12 Мегабита но скороста си оставаше до гарантираните от договора 9 Мегабита. Отплеснах се малко извинявам се за това.Не спомемах че интернета ми спира при всяка светкавица или лоши метерологични условия. А от БТК хелп деска чувам само приатния глас на жена която уж ми проверява връзката (пили си ноктите) и ме оспокоява че е добре а аз съм сляп и не виждам какво става.Половин година работих към малък доставчик на интернет и се освоих занаята но никога не съм виждал подобно не6та като при БТК.

 155. Gravatar GeorgeX2 BULGARIA
  08 дек 08
  3:17 PM

  Съжалявам, че някои от вас имат проблеми с БТК. Лично аз съм абонат на АДСЛ от юни 2005 и съм доволен. Става въпрос за Добрич

 156. Gravatar Марияна Митева BULGARIA
  10 дек 08
  4:09 PM

  От 13.11 до сега сме без телефон.Най-напред ни успоко
  иха,че това е така,заради подмяната на аналоговата ни централа с цифрова.Това е вече факт,но ние още сме без телефон,защото сме имали неплатени стари за-
  дължения.Вече 6 пъти звъним на посочения тел.0800100 и от там все ни се извиняват за неудобство
  то,но резултатът е един и същ-нямаме телефон.На 9.12.
  ни сюрпризираха,че имаме неплатена сметка от 31 лв.
  за интернет и то при условие,че никога не сме били интернет абонати на БТК.Днес пак звъних на посочения
  телефон,но без никакъв резултат и то при условие,че още на 5.12. касиерката в пощенския клон в града ни лично се обади на въпросния телефон,за да каже на
  колежките си ,че нямаме неплатени задължения.Не знаем към кого да се обърнем за помощ и съдействие.
  Може би към съда ?…

 157. Gravatar lubo
  10 дек 08
  4:36 PM

  БТК са мошеници и некадърници !
  И аз както някои от вас преди време се хванах на тая партенка и подписах договор с тях .
  В резултат се случиха следните неща : получих интернет връзка с жалка скорост на даунлоуд , чести прекъсвания на връзката , дълги разговори с операторите , за капак през лятото цифровизираха телефоните в квартала и при смяната на номера интернета ми изчезна за близо месец , като при всяко обаждане им обяснявах че вероятно там е проблема и те ми отвръщаха че ще го вземат в предвид , но нищо .
  Накрая отидох в един от бизнес центровете им и направих страхотен скандал , който най-сетне ме върна в нета / при свързването ми обясниха че проблема е дошъл от смяната на номер , каква изненада /.

  Тук ще ви дам кратко сравнение на някои неща помежду БТК ADSL и сегашния ми интернет доставчик

  Месечна такса преди 43 лв – сега 25 лв
  Скорост на сваляне преди 200 кб max – сега 6 мб
  Време на сваляне на серия от Prison break
  преди 4-5 часа – сега 25 – 30 секунди
  Дни за година без интернет
  преди около 40 дни – сега 2 дни /толкова са защото не се обадих веднага , иначе нета се появи 10 минути след обаждането ми/

  В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЩЕ ЦИТИРАМ БИВШИЯ ПРЕМИЕР Д.ПОПОВ И ЩЕ КАЖА :

  ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ .
  СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ БТК ADSL

 158. Gravatar Грую :))
  14 дек 08
  1:35 PM

  Неможе всички да са доволни.Аз ползвам ADSL на БТК от както съществува и съм много доволен.Вие почнахте вече много да искате забравихте ли преди 6-7 години какво беше…..Постепенно всичко ще се оправи, ама ние нали сме си Българи се бързаме,затова сме на това положение.Има и други доставчици пробваите при тях и след това ще говорим……..:)))) Ние Българите винаги сме недоволни и все някои друг ни е виновен.Има и доста хора на които нищо не развират и все нета им е виновен а всъщност проблема идва от техният PC.Имам фирма за подръжка и ако ви кажа че не минава ден без такива идоли…..:)) В Европа е същото положение фирмата ни също има клонове там.Радвайте се на това което имате и не търсете кусури на другите :) )))))))
  Знам че сега доста хора които нищо не разбират ми се ядосват и сумтят но по добре да вземат и нещо да прочетат :) ))) Лек ден ви пожелавам, не се косете за глупости , в живота има по важни неща :) )))

 159. Gravatar георги
  18 дек 08
  7:44 PM

  Слушаи бе Грую ,какво има да разбирам ? Разбирам ,че всеки месец им плащам по 40 лева .От една година съм при тях и съжалявам 100 пъти.Една кабеларка се справя много по-добре от тях.От една седмица нямам нито телефон нито интернет.Обаждах се на 0800100 вече 4 пъти и никои не е дошъл да види какво става.Да не говорим че скороста на нета дето си го плащам въобще не отговаря на обещаната.Търся си нов оператор,ще им исхвърля кабелите и да ходят да лъжат други наивници,да им се хващат на рекламните въдици.

 160. Gravatar pelagia BULGARIA
  20 дек 08
  12:59 PM

  Ще споделя моята опитност, която придобивам с БТК.От м.08.2008 г.не работеше телефона на мой приятели. Много пъти се обаждах на 0800100. Чух какви ли не лъжи,свободни съчинения и измислици. Много методично трябваше да се отучват да казват неистини. Проблемът беше в неправилното свързване на кабелите преди години,не беше използван подземен кабел,а надземен.Всеки път заявявах категорично че това е лъжа и измислица. Служителите налагат това,т.е.от тях и собственика идва проблема-по-малко разходи,повече изнесени печалби зад граница. Правдата идва когато ние казваме Истината на всяка цената, каквото и да ни коства. Не съм се отказала и ще продължа така и за напред. Написах оплакване до КЗП и веднага пускаха телефона. Написах оплакване до БТК-Централния офис в гр.Плевен. Шикалкавят. Гледат да се разминат с разходите си за тяхна сметка и за служителите по-малко работа. Включих в офанзивата и мой познати от други ведомства и слава на тебе Господи стана на днешна дата 20.12.2008 г. И пак не е доведен въпроса докрай. НО НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА! НИЕ МНОГО БЪРКАМЕ КАТО КАТО КАЗВАМЕ „КАРАЙ ДА ВЪРВИ“. Не съм съгласна вече, не съм дала никакъв рушвет. Според мен загубили сме връзка помежду си като хора, народ и като българи.Същото е и в семейството ни като цяло и т.н.държавата ни, човечество, човечността. Всичко е в ръцете на интелигентните хора,в ума им е,САМО ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ ЧОВЕЧНОСТТА и КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ.ТУК МИ ХАРЕСВА. ЧУВСТВАМ СЕ,ЧЕ РАБОТЯ В ЕКИП С ВАС. МНОГО МИ ПОМОГНАХТЕ ЗА ДА ДОБИЯ САМОЧУВСТВИЕТО ДА СЕ БОРЯ. БЛАГОДАРЯ ВИ БЪЛГАРИ.ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАРЕДИ ТАКА КАКТО НИЕ НЕ ЗНАЕМ АКО СЕ ПОДДЪРЖАМЕ И НЕ ГУБИМ ДУХА СИ ПО ПЪТЯ НА РАСТЕЖА НИ КАТО НАРОД И ОБЩЕСТВО ОТ СВОБОДНИ ХОРА! ИМАМЕ БЪДЕЩЕ САМО АКО СА БУДНИ!

 161. Gravatar Сашо BULGARIA
  24 дек 08
  1:39 PM

  Мисля,че тия от БТК найстина ся някакви абсолютни непукисти и сега ще Ви разкажа какво стана
  Аз съм от Софрониево и много пъти съм звънял и по оператори,ходил и съм по центрове на БТК в различни градове и съм питал дали и кога ще има в село ADSL вече толкова пъти,че … нямам толкова коса на главата.В село има поне 25 – 30 човека желаещи,мога да го гарантирам.Та разговора беше горе долу този:
  - Здравейте,аз съм от Софрониево и искам да питам може ли и кога ще има ADSL в село?
  - Ами от нашият офис сме пуснали молба специално за Софрониево,но все още няма отговор
  - Кога е пусната молбата?
  - Не мога да Ви кажа
  - Е скоро ли?
  - Не мога да Ви кажа
  - Е добре де,кажете колко желаещи трябват за да се види,че има интерес и да се направи съответно нещо по въпроса,5 – 10 човека?
  -Еми 10 човека
  - Добре,ако е за 10 човека мога да Ви гарантирам,че за една седмица ще се организираме и ще пуснем молби или,каквото трябва
  - Не
  -Какво не,има желаещи?!
  -Не
  След,което разговора приключи от страна на служителят и ми стана ясно,че на хората просто не им пука,даже въобще се съмянвам да е имало изобщо „молба“ за Софрониево,а дори и да е имало,колко й е обърнато внимание :( ((

 162. Gravatar deshko BULGARIA
  03 яну 09
  9:43 AM

  Колеги в Чирпан вече 4 дни сме без телефон , итова ако не ебезобразие здраве му кажи. От31 . 12 08 г. , днес сме 4. 1. 09г. Тел 0800100 не можело да се набира от GSM, Докато разбера четрябвало да се обадя на 070017000 5лв разговор навъртях ито за да ми кажат че повредата ще бъде отстранена чак на 6 91 09 г. Просто ОТВРАТ , нямам нерви да се ядосвам повече!!

 163. Gravatar кирил киров BULGARIA
  07 яну 09
  1:06 AM

  ха и аз се пецаках!!!бях на interbild но сега разбрах че те са по добри от btk много съжелявам че днес подписах договор за една година защото скороста ми е отврат не мога да повярвам че се набутах

 164. Gravatar кирил киров BULGARIA
  07 яну 09
  1:12 AM

  ей хора не правете тази грешка като мен!!!голяма глупост ще направите!!! Днес техниците ми казаха че ще имам някаква страхотна скорост но уви няма я!!! Те си отидоха щастливи от свършената работа а аз ОСТАНАХ С ПРЪСТ В УСТА

 165. Gravatar Сашо BULGARIA
  10 яну 09
  9:16 PM

  Е добре де Киро.Ти поне имаш избор ако не е бтк ще е Interbild,а може би и други има нз,но 2 доставчика са поне нещо.Аз,като съм от провинцията какво да кажа?Тук има само 1 и скороста е отврат.Не мога да играя дори CS 1.6 безда почне да ми сече или пък камо ли да свалям нещо от нета (замундата най вече).Свалям най много с 200 – 300 и в много редки случаи с 400 – 500 (демек по най много 2 – 3 пъти на месец) да не говорим,че преццялото време скороста не стои на едно ниво,ами варира от 0 до максималната за момента.То дори няма бтк тук,но чакам ако направят да може … ако не предложете Вие друга алтернатива,като според Вас са толкова зле тия бтк

 166. Gravatar sergo
  28 яну 09
  1:19 PM

  тук изглеж всички сме недоволни от БТК моя проблем е малко по различен.Подписах договор за 12 mb но ми казаха че мрежата не позволява и ми намалиха скороста и таксата скороста стана 6MB тазо скорост ползвах близо полвин година когато преди няколко дена БАМ пада на 3 MB званя каделе не и накрая много разбиращия им персонар ми казва че 6MB е няква метро скорост а договора ми бил за 3 (изглежда не са се разбрали какво да лажат) и се мачат да ме обедят че не сам имал скораст 6 която сам ползвал със сумати къндърми оспях да го пусна като повреда сега ще чакам да видим какво ще стане.ако някой мисли да минава към БТК НЕДЕЙТЕ ХОРА

 167. Gravatar newen_
  03 фев 09
  10:19 PM

  Нямам идея как ште ги изтарпя още 11 месеца./БТК/ . Бях абонат на унакс , и живота беше песен..

 168. Gravatar newen_
  03 фев 09
  10:22 PM

  Това е НАИ-БРУТАЛНО отвратителният нет.доставчик.

 169. Gravatar Никола Димитров BULGARIA
  06 фев 09
  3:43 PM

  От една седмица нямаме телефонен сигнал. Обаждам се три пъти на телефон 0800 100 за повредата. Определят ни два пъти време от-до, че ще дойде техник да отстрани повредата. Ние чакаме явяването му, губейки от ценното си време, но никой не се явява. Докога?
  Накрая при изтичане на месеца, бтк си приема парите за абонат, без да извърши нищо. А нашето време кой ще ни го плати?

 170. Gravatar СИРЕНЕ BULGARIA
  11 фев 09
  1:51 PM

  нямам думи, преди нова година заявих промяна на плана на бтк у дома 250, което вкл. 1000мин към БГ и 250 към чужбина. всичко това по телефона ,приета заявка, всичко ок., но до днес! излезе новата и аз имам 64лв., свързах се пак с оператор и ми казаха, че заявка има, но не е отразена в системата им и ……. 64лв

 171. Gravatar Калин
  17 фев 09
  11:30 PM

  Проблема май е, че никой не чете когато подписва договор.Навсякъде има некадърници и хора ,които не ги е…..за клиента, а гледат парите.Винаги съм смятал ,че една голяма компания като БТК е уредена компания ,но уви колкото по голяма толкова по-голям хаос.
  Всеки предлага ,но не е луд този който дава баницата .Във всяка листовка и флаер пише 4е скороста на интернета е разделена на две към външни и вътрешни сайтове.Ако си на 6 МВ за чуждестранен саит пада до 3МВ.Няма друга компания която да предлага такива скорости ,а за фирми са гарантирани ,но са по скъпички разбира се .
  Колкото до това кой имал нет и кой нямал ,проблеми навсякъде има.Не забравяйте ,че за НЕТА СЕ ПОЛЗВА ТЕЛ.МРЕЖАТА която на места е доста стара и оттам идват и повечето проблеми.Но в това няма да Ви светне нито един техен служител ,защото той губи а и компанията.И стигнахме до поговорката 10 пъти мери , а веднъж режи
  А колкото до разбиращите им служители -да такива са повече отколкото си мислите ,доста хитри лисици ,просто се правят на некадърни за да ви отсвирят от главата си.Няма да си губят търговското време с вас я :) ))

 172. Gravatar Борис Драганов BULGARIA
  19 фев 09
  8:38 PM

  Здравейте, аз съм поредният набълбукал се с БТК. Сега ме морят за неплатени такси които им дължа за 6 месеца и неустойка за прекъсване в размер на 300 и косур лева. Плашат ме със съд а не знаят че аз съм готов да влезна в съдебна зала. КЗП-то ги подгони за некоректните им договори и ще се позовавам на нейните решения. Вижте повече тук http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2008/10/28/572509_dogovorite_na_btk_za_burziia_internet_oshtetiavali/
  и тук
  http://blog.marudina.net/?p=434

 173. Gravatar SSS BULGARIA
  04 апр 09
  6:42 PM

  Вече не знам кво да пиша за бтк пълни мошиници
  Интернета ми прекъсва постоянно.Модема ми смениха 4-5 пъти а нета е същия.Няма закони в тая държава няма нищо !

 174. Ами спрете да им плащате на тези нещастници БТК! Никой няма да тръгне да ви съди за 10 такси при положение, че можете да ги оборите в съда без проблем. Вече 5та година съм им длъжник и никой не ме е потърсил. Успех на всички!

 175. Gravatar Anton
  19 юни 09
  4:39 PM

  Просто ADSL-a е лошо нещо. Има си кабел предназначен за тая работа и не е телефонен, а е coaxial.

 176. Gravatar petq ton4eva BULGARIA
  28 юни 09
  5:16 PM

  istinski mo6ennici,ako ima6 da pla6ta6 pra6tat pisma,pak ne me uvedomiha 4e dogovora mi izti4a,i mi go podnovili bez da znam,a otdavna ne sme na nego adres i ne polzvame neta im,osven tova tehen slujitel po el po6tata mi kaza 4e se e podnovil mesec za mesec a v sliven mi kazaha da si vidq dogovora 4e e za o6te edna godina,sq podadah molba za spirane i go pitah kak 6te razbera kakvo sledva,a toi mi otgovori ,ne znam,proverqvaite dali imate da pla6tate.mislq da iz4akam i da otida v komisiqta na potrebitelite,i ne znam kakvo dr moga da napravq

 177. Gravatar Борис Драганож BULGARIA
  29 юни 09
  10:45 AM

  Аз бях в комисията. От там ми одговориха че БТК отказвали да се съобразяват с Комисията, поради причината ,че да се докаже лошото качество на „услугата“ им, трябва да се повика нарочна комисия която да направи експертиза за състоянието на тяхният нет. Бля, бля, бля. Получих писмо с което ме предупреждават за последно, щели да ме съдят и да разпращат информацията ми до мойте работодатели и до всички кредитни институции че съм нелоялен клиент на „скромната им компания. Да ги оплачеш, чак се разревах.
  Само че аз съм си работодател и не ползвам кредити, а и съм твърдо решен да влезна в съдебна зала срещу тях, само чакам датата. Проблем е, че сам човек по трудно ще се справи. Ако отпорът е колективен ще е по лесно. Все си исля, че при всяко заведено дело от тяхна страна трябва да се съобщава някъде в нета за да видим къде е и да се посъберем малко пред съдебната зала пък да видим…

 178. Gravatar Поредния Прецакан !!!
  19 окт 09
  10:09 AM

  БТК за мен води класацията по неграмотно обслужване на клиенти. Вече повече от 45 дни чакам да ми прехвърлят един телефон с ADSL на нов адрес. И не става въпрос за Бусманци, а за добър квартал в София, в нова офис сграда, която е окабелена от БТК и работата е за 15-20 минути. Просто администрацията им е по-зле и от държавната… явно !!!
  Не подписвайте договори с БТК /Виваком/ ще ви скъсат нервите !!!!

 179. Gravatar rouhini BULGARIA
  21 окт 09
  8:54 AM

  За съжаление, винаги когато говорим за институции трябва да погледнем картата на света и да разберем къде се намираме. Жалкото е че сме шепа народ, а не можем да направим нищо, защото законите ни убиват а бюрокрацията прави живота ни още по-жалък. БТК не прави изключение, нищо че уж компанията е отчасти чужда собственост… И до ден днешен не мога да разбера с каква самоувереност рекламират продуктите си след като толкова хора са се опарили от услугите и непукизма им. За мен това граничи до наглост, колкото повече хора излъжат да се включат, толкова по-добре.
  Даааа и все пак сещам се и аз да погледна картата и осезателно разбирам, че съм в България. Господ да пази не държавата, а хората в тази държава че едва ли днешното поколение ще доживее да види по-хубави времена.

 180. Gravatar MITKO
  03 ное 09
  9:18 PM

  писнами от тия, телефона ми само се поврежда и тия не идват да го оправят

 181. Gravatar Diana
  04 ное 09
  12:36 PM

  Иван, на пълно те разбирам.
  Ако знаеш, какви убътки терпим всеки ден?
  От 19.05.2009 имаме расправии с БТК.
  Крълов, руски баснопицец, актуален и днес, и ако малко перефразирам неговите думи, става :
  “ Тъ виноват лишь в том, что хочется ‘ им ‘ кушать „.
  Много здраве на всички пострадали от БТК !

 182. Gravatar Диана Иванова
  10 ное 09
  6:57 PM

  Тожа е поредния монополист в България,БТК ли е Вивател ли е все е далавера без пари.Дават ти телефон а после искат заверено пълномощно да го върнеш,а човека е инвалид и е в др. край на страната.

 183. Gravatar petq ton4eva BULGARIA
  09 дек 09
  12:27 PM

  сагласна сам да се саберем и да ходим ж сада,когато бях в офиса им имаше и др недоволни като мене,освен да стоя един ден там и да им предложа да се саберем за сада

 184. Gravatar Punksy
  03 апр 11
  12:54 PM

  На тея коментари хем да се смееш кем да се ядосваш на БТК.
  Както е казано “ надеждата умира последна „Като прочетох уплакването написано горе си казах,бре не сам единствения с тези проблеми,но когато видях че по темата са писани коментари от 2008 просто наистина вече надеждата ми умря че БТК ще се оправи един ден.
  “ Български Боклуци“

 185. Gravatar Пламен BULGARIA
  04 юни 11
  3:23 PM

  Грую, ако от европейските филиали на фирмата ти отговорят на тамошните си клиенти да се радват на това, което имат, ще фалират максимим до седмица. Освен ако под „Европа“ не разбираш Албания. И не ми прави съпоставка с това, което е било преди 7-8 г. с това, което е сега. Все едно да питаш защо роптая срещу дупките по асфалта, щото видиш ли, преди 50 г. са карали по черни пътища и не са мърморели. Едно време тъй мрели, тъй ги ровели. Ама толкова ти е акъла на тебе.

 186. Gravatar Пламен
  14 май 12
  11:11 AM

  В такива случаи бих отишъл в някой DOOM, не бих рискувал от къщи, ако съм абонат на ADSL.


Spreadfirefox Affiliate Button

Писането на кирилица е задължително. Коментарите се задържат за одобрение.