До лятото на 2007ма бях абонат на Ария Нет. Цената беше 25лв за 256к. По същото време от БТК пуснаха следната промоция:

 • 2Mbit връзка
 • Договор за 2 години
 • такса 15.50лв за първите 6 месеца
 • 31лв за останалия период на договора.

Всичко изглеждаше чудесно и на 25.07.2007г. се озовах в офис на БТК. С мен беше и баща ми, тъй като той е абонат на телефонния пост. Оказа се, че за да ми прекарат нет е нужно пълномощно. От БТК, обаче са измислили всичко и това отнема 5 минути. След това ти обясняват като на малоумник условията на договора и ти връчват пакета „Инсталирай сам“. Никой не споменава една съществена подробност – телефонната розетка трябва да е на не повече от 1м. от компютъра, тъй като кабелите в комплекта са неприлично къси…Намерих подходящ телефонен кабел и започнах да чета упътването…


След 10-15мин. инсталирах пакета и нета тръгна. Кеф – 2Mbit връзка, всичко върви гладко и работи така, както трябва. Радвах се 2 часа и всичко приключи. Нета падна и повече не го видях. На следващия ден отново имах нет за 2-3 часа, след което прекъсна. И така – всеки ден. Започнаха безкрайни разговори с техническа поддръжка. Постоянно ме убеждаваха, че не съм инсталирал пакета правилно и проблема е в мен. Идиоти. Само това мога да кажа за хората от техническата поддръжка. Рядко се случва да се ядосам, но тези хора имат талант…

Някъде около 3ти – 5ти Август заминах на планина. Бях оставил подробни инструкции на майка ми, в случай че БТК решат да си свършат работата докато ме няма.
Нищо подобно. Върнах се и продължих да звъня ежедневно. На 24.08 ми писна и подадох клиентско оплакване. Казаха ми, че срока за отговор е 30 дни, но ще ми бъде отговорено до 8, максимум 10 дни. Продължих да звъня ежедневно на поддръжката.
Предполагам, че печалбата на БТК само от обаждания до техническа поддръжка е милиони месечно. Странно е да плащаш такса за телефон и интернет, те да не работят както се очаква и БТК, с цялата си наглост да те таксува за разговори, свързани с неработоспособността на системата и.

Отговор на клиентското оплакване в обещания срокне получих.
На 03.09.2007г. бях посетен от екип на техническата поддръжка и след кратки тестове установиха, че телефонната линия не е годна за ползване. Ето откъде идвали всички проблеми с телефонния пост преди това. Поздрави на всички идиоти, с които разговарях ежедневно и които ме убеждаваха, че проблема е в мен.

Казаха ми, че повредата е трудно отстранима и са нужни поне 2 дни. Отговорих, че това не ме интересува, тъй като вече съм подал жалба и молба за прекратяване на договора. Незнайно как, но след 2 часа имах нет.
Тук ситуацията става интересна. От БТК започнаха да ми звънят всеки ден и да ме питат дали всичко е наред, дали проблема е отстранен и т.н. Всеки път ми предлагаха да пратят екип, който да провери дали всичко е наред.

До тук всичко беше добре…успокоих се и започнах да ползвам интернета, за който вече бях платил 2 такси. През това време се принудих да плащам и на Ария Нет, за да имам достъп до мрежата. Веднага след като минах на БТК Ария Нет вдигнаха скоростта 4 пъти, като запазиха цените. Проблеми с тях не съм имал никога и в момента съжалявам, че не съм техен абонат. Всички аварии се отсраняваха до час, като на 2 пъти са ми сменяли кабела без да има нужда от това и без да плащам. Освен това ми оставяха аванс от около 15м, за да мога да местя компютъра от една стая в друга.

Веднъж се случи да нямам нет 3 дни за което имаше обективни причини. Прекарваха оптично трасе до жк. Левски и ме предупредиха, че в момента няма свободен екип. Беше Петък вечер, а екип можеше да дойде най-рано в Понеделник. Ядосах се, но явно нямаше какво да направя. В Понеделник следобяд се обадиха, за да ми кажат, че повредата е отстранена. Извиниха се за причинените неудобства и ми казаха, че не дължа такса за следващия месец.
Точно така – за това, че нямах 3 дни нет ползвах 30 безплатно. БТК, а и много други компании трябва да вземат пример от тази малка варненска фирма, която определено знае как да се грижи за клиентите.

Някъде към края на септември се сетих, че писах клиентско оплакване, на което не получих отговор. Обядих се на жалби и една девока съвсем спокойно ми каза, че моето оплакване не е разгледано. Дори не се учудих. Явно в БТК имат практика системно да нарушават законите и да потъпкват правата на абонатите си. След няколко дни получих един от онези стандартни отговори, в които се казва как БТК се стреми постоянно да повишава качеството на услугите си. Глупости. Единственото, което се опитват да направят е да вземат пари от хората. След това нищо не ги интересува. Нямам друго обяснение за безхаберието и наглостта им.

Недоволен съм и от хората, стоящи зад телефон 070017111. Всеки път ме вземаха за пълен идиот и ми обясняваха къде се намира иконката за мрежата. Всеки път се опитваха да ме убедят как нета е наред и проблема е в мен…И всеки път ми обясняваха как тегля много торенти(по 2-3 филма седмично) и затова имам проблеми. Последното ми звучи смешно, тъй като никъде не е отбелязано нищо за торентите. Пише 2Mbit връзка и нищо друго. Щом съм си платил ще я ползвам за каквото реша.

Тук и тук има още по темата за БТК…

Към тази публикация има 22 коментара.

 1. Gravatar Мария
  29 яну 08
  3:23 PM

  Ария нет си е решение. В началото на абонамента си към Ария нет и аз имах проблеми. Всички ми се подсмихваха, че “ кварталния“ ми доставчик явно хич не доставя. Но сега мога да кажа, че по-стабилен нет не мога да искам:) Long live Aria :)

 2. Gravatar tosho BULGARIA
  29 яну 08
  10:51 PM

  Напълно си прав за тия от 070017111- с една дума идиоти. Самия договор като че ли е писан от Сталин. Лошото е, че в по-малките градове лановете са пълна скръб. Интересното е, че като дойдат в БГ. т.н. инвеститори за нула време заприличват на общински чиновници по манталитет – пример ЕОН, банките и т. н.

 3. Gravatar Мартин
  29 яну 08
  10:55 PM

  Иване, след това с рейсовете, това е поредния ти чудесен пост. Мама им нагушена! На мене какво са ми разправяли… Обажда се човек от Мусагеница, София в БТК съпорт-а, дето май е във Варна, и момчето го пита, а то такова вашия квартал близо ли е до центъра щото ние там имаме проблем? Мусагеница е на 5 километра поне :) как да е, писна ми от тая държава, търся си работа в Солун от бая време…

 4. Gravatar Totto BULGARIA
  29 яну 08
  11:38 PM

  В момента поне в големите градове май се оказва, че останалите малки LAN-доставчици са с най-добрия support – тия, които са от дълго време на фронта, се понаучиха и услугата им върви само на горе, а те се стараят клиентите им наистина да са доволни. Докато на големите доставчици все им е тая за единия клиент.

  Поне такава е ситуацията тук в София, всъщност нямам пряк поглед по отношение на другите градове. Допреди година-две в София всеки квартал бъкаше от LAN-аджии, които се надпреварваха кой как да подобри положението на клиентите си – за тях всеки клиент е ценен. От известно време обаче 2-3 доставчика взеха да стопяват (закупвайки ги) малките LAN-ове наред. Наскоро и на мен ми се наложи да преподписвам договор, защото някой, борещ се да бъде монополист, се оказа захапал главата на малкия квартален LAN.. Все още чакам да видя с какво ми предстои да се сблъскам. Но преди това момчетата се справяха наистина добре.

 5. Gravatar ммм BULGARIA
  30 яну 08
  10:23 AM

  Браво приятел. Ти ме убеди да не им ставам абонат. Проблема с телефона съм го решил така като съм го сложил на такса 3,72 и съм ограничил повикванията, за да не могат да си надписват сметки. Наскоро ме оставиха 2 месеца без телефон написах жалба и сега ми дават като компенсация 3 месечни такси, но това е нищо в сравнение от преди 3 години.
  Тогава ми надписаха сметката със 100 лева и благодарение на разпечатката в която бяха отбелязали че съм говорил с дуплекса ги хванах че лъжат. После освен жалбата до тях писах и до КЗП и се получи интересна ситуация – отивам на касата с отговора на писмото в което пише „да му се възстанови взетата сума“ и касиерката не знае как. Два дни ме мотаха, за пръв път връщала пари, искаше да ми ги приспадне от бъдещи периоди но аз бях непреклонен и си ги взех на ръка, а сега тарикатите от БТК са го измислили като ти определят кредит за ползване а не пари за възстановяване. Поздравявам те за твърдостта ти и ти пожелавам скоро да приключиш с тях.

 6. Gravatar Иван BULGARIA
  30 яну 08
  10:25 AM

  Мартине, благодаря за добрите думи.
  Връзка с техничарите от БТК не може да се осъществи по никакъв начин. Било забранено. Обаждаш се в support центъра и от там трябва да организират всичко. Първото ми обаждане е някъде около 26.07.2007, а в документа, който получих след отсраняване на повредата пише, че са предали проблема нa техничатите чак на 15.08.2007
  Точните думи са:

  ДСЛ несвети дори и в розетката. Първата бланка за клиента е пратена на 2007-08-15 11:20:22. Клиента е подал жалба ще се отказва
  Пета рекламация за този номер, нямаме отговор. За проверка на линията и инсталацията.

  Преписал съм всичко. Дори грешките.

  @tosho: Радвам се, че споделяш мнението ми за хората, седящи зад телефон 070017111. БТК е чуждестранна компания, но целта на хората е да правят бизнес и използват всички позволени и непозволени за това средства, защото държавата и хората го позволяват. Колко души са написали жалби? Дали са повече от 1% от всички, които имат проблеми? Едва ли. Българите сме овце и позволяваме на всеки да ни мачка.

  @Totto: Да, наблюдава се известно окрупняване на мрежите, което не е толкова осезаемо във Варна. Тук има други практики.

  @ммм: Поздравления за действията ти. Това е правилният начин за справяне със ситуацията. Радвам се, че съм отказал някого да ползва услугите на БТК. Ако всеки недоволен отказва поне по няколко човека ситуацията ще е друга. Тогава компаниите ще се стремят да обслужват клиентите по съвсем различен начин…

 7. Gravatar Сашо
  30 яну 08
  10:28 PM

  Супер любопитно ми е какво ще ти кажат в Комисия за защита на потребителите… Ако се стигне до дело ще имаш много свидетели. :)

 8. Gravatar Иван BULGARIA
  31 яну 08
  12:32 AM

  Вече пуснах електронно оплакване до КЗП.
  Даже 3 – серщу БТК, Етап/Груп и Евротакси.
  Утре ще им звънна, за да ми дадат повече информация.

 9. Gravatar MARFI BULGARIA
  02 фев 08
  11:44 AM

  Браво! Добре си го описал, само така!

 10. Gravatar MARFI BULGARIA
  16 мар 08
  10:04 AM

  Интересни резултати от търсене:
  http://marfiland.blogspot.com/2008/03/blog-post_16.html

  Защо си спрял да пишеш напоследък, нали си 65% пристрастен? :)

 11. Gravatar Иван
  16 мар 08
  1:36 PM

  Напоследък не ми остава време за писане – поглеждам блога само за да одобря новите коментари и регистрации и се връщам към задачите. Надявам се скоро да се поосвободя и да възобновя писането в блога ;)

 12. Gravatar минчо BULGARIA
  24 мар 08
  10:36 PM

  хахахаха Само две думи ще спомена – БТК е Монопол – така че ако искате си пуснете оплакванията до върховният съд в Хага! Няма да ви обърне внимание никоооой!!!!!!!!!
  И за накрая аман от фърчащи кабели на интернет доставчици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Gravatar таня петрова BULGARIA
  07 авг 08
  12:29 PM

  Изказвам голямото си възмущение от монополиста БТК. На 3.6.2008г. при плащане на сметка за телефон бях таксувана за период 02.2001г. Моя позната платила сумата и оттам ходене по мъките. От гишето ме изпратиха във Вивател, от там на горещ телефон/с който няма никаква връзка/ и накрая в центр. поща Пловдив.
  Написах клиентко оплакване, на което получих отговор напълно НЕАДЕКВАТЕН ОТ ОФИС на Вивател – ПЛЕВЕН. ЦИТИРАМ „ПОСЛЕДНОТО ВИ ПЛАЩАНЕ Е 29,03.2008 Г. ДЪЛЖИТЕ НЕПЛАТЕНИ СУМИ ЗА ТАКСИ ОТ 03 2008 Г ДО 06,2008 Г.“
  ПОСЛЕДНАТА МИ ВНОСКА 03 06 2008 Г НИКЪДЕ НЕ БЕШЕ ОТРАЗЕНА, А И НА ОСНОВНОТО МИ ПИТАНЕ НЯМАШЕ ОТГОВОР ЗА ТОЗИ ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ 02,2001 Г. ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЪМ УВЕДОМЯВАНА, ЧЕ ДЪЛЖА ПОДОБНА СУМА. ДАВНОСТНИТЕ СРОКОВЕ ОТДАВНА СА ИЗТЕКЛИ. МОЛЯ ЗА ВАШИЯТ КОМЕНТАР !

 14. Gravatar reee
  13 сеп 08
  4:50 PM

  Aко интернета ти не добър с BTK не и надявай на по добър, а ако в твоя град няма друга алтернатива бъди сигурен НЯМА ДА СТАНЕ ПО ДОБЪР. Поддръжката хич я няма а в такав случай ако БТК има капацитет за 100 абоната ще вземат 500 и пак няма да направят разширение. На мен интернета ми в натоварените часове варира от 5 кб/с до 50 с ping 200-2000 или иначе казано отваря уеб за 30 сек до 5 мин _ mail.bg да кажеме

 15. Gravatar Момчил
  25 окт 08
  1:17 PM

  Аз също имах много ядове с тях! Не стига, че им дадохме ей така 15-тина 20-тина може би лева от званене на техническа пдодръжка ами и никой не дойде и не се обади! Имах проблеми с модема. Освен това хората им не са информирани въобще. Един път отидох да си сменям модема с по-нов за 12-те мегабита поддръжка от 6 мегабита и ми правят проблем, че първо екип трябвало да дойде и да провери! Ами да дойде мама му стара поне месец и половина почти всеки ден по различно време съм чакал. Никой не дойде, а това с екипа и смяната на модема бяха пълни глупости. Втори път ходих до БТК център и попаднах на друга жена и тя веднага ми даде чисто нов модем от белите без въобще да се подписвам някъде и да ми задава въпроси. Как може един човек да е информиран, а друг не на едно и също място и едно и също гише дори за проблеми. Много е дразнещо това и от цялата работа те печелиха пари. На всичко от горе с новият модем пак не достигнах 12 мегабита дори поне нормалният трафик 9 мегабита нямаше бях към 5-6 мегабита сякаш на старият модем беше по-бърз нета. Звънях за това и след много чакане някакъв човек без да се представи ми каза, че линията не поддържала 12 мегабита и нямало как да се оскори. Да не говорим, че пингът по тресето е адски бавен сравних с един приятел от един друг нет който има и локална мрежа. До София му беше не повече от 60 милисекунди дори 30 мисля направи, а аз поне 150 милисекунди правя. Що за прецакване е това да ми обещаят 12 мегабита на линия която не ги поддържа??? Ами да проверят преди това и плащах за 12 мегабита може би 2-3 месеца като ползвах не повече от 9 дори при пиъри от БТК пак не се увеличаваше скоростта 100%. Сега нз какви пари плащаме, като че ли ги намалиха на 20 лева от 25, и скоростта е малко по-добра, но много трудно достига 10-11 мегабита и ъплоуда е ужас и тези затворени портове сега ще им звънна да видя дали могат да ми отворят поне 2-3. НО най-вече това което ми прави впечатление от краен квартал Кайсиева Градина във Варна поне 99% от всичкото време съм имал интернет! Много рядко съм нямал и предимно при много сериозна авария. По-принцип дори когато има силни грамотевици дори съм имал. При много лошо време шанс някъде 50:50, но бТк е много надежден нет даже най-надеждния смея да твърдя, просто зависи къде се намираш. Ако си от село естествено няма да е така или от много забутан квартал. Първо е хубаво да се питат приятели и тогава да си сменяте ИСП с бТк или да минавате просто към тях. Явно самите им хора са много малко в техническите отдели и не се занимават. Да не говорим, че едната жена каза по телефона, че грешката била при тях и не ми погледнали заявката за проверка на модема и освен това те не бяха пратили екип въобще, а ние им даваме парите какво да правим договор е все пак :( .

 16. Gravatar tisho BULGARIA
  26 фев 09
  11:35 PM

  от 4 мес. съм клиент на бтк, но това ми стигна да побелея.модема губи връзка през 10-25 мин. след минута индикацийте светят както трябва но модема е забил,скъсвам го с резтарти този китаиски боклук.утре отивам при конкурентен доставчик нищо, чедоговора ми не е изтекъл още.посланието ми е ЗА БОГА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАИТЕ КЪМ БТК ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ЖЕСТОКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Gravatar Тео BULGARIA
  19 мар 09
  1:08 PM

  “Първо да попълните една молбичка и да платите една таксичка… и да почакате мъничко” … така се почна с моята “Епопея на забравените”. Всъщтност молбичките бяха две , както и таксичките .. а чакането си беше леко казано “мъничко”.

  След всичко преживяно споделям с вас тези ” Инструкции за боравене със съпорта на BTC ADSL на тел. 0800100″

  Ако по някаква причина си местите адреса и желаете да запазите телефонния си номер както и съществуващия АДСЛ сте попаднали на точното място. Такъв беше случаят при мен, и понеже новото място на което се местех до преди месец е имало БТК АДСЛ бях много дволен, че това ще ми спести стъпки 3, 4, 5 а именно , ” ще прокопаем едно каналче, ще пробием няколко дупчици, ще пуснем няколко кабелчета”

  Ден : Първи

  До тук добре. Отивам да си пусна аз въпросните “молбички” и да си платя “таксичките” в център на БТК където ми заявяват “Ще почакате “мъничко” – след две седмици наши служители ще доидат на място да проверят дали има техническа възможност да си пуснете АДСЛ” .. е как дали има техническа възможност нали до този момент на същия адрес е имало ADSL .. ” Такива са процедурите”…

  Ден: около 2 седмици след ден “Първи”

  Дойдоха “техниците” и констатираха, че найстина има техническа възможност да се прекара ADSL … “уооооууууу , риъли?” си викам аз на ум ? Пуснаха телефонен сигнал, но не и ADSL . Казаха , че ще щял да дойде “днес или утре” и междувременно ми дадоха да попълня един уникално улигофренски сървей , на който първия въпрос беше :

  Служителя се легитимира :

  * а) не
  * б) по скоро не
  * в) по скоро да
  * д) да

  Хайде отговорете ми на този въпрос. Tук липсваше сомо отговор е) всички отговори са верни.

  … днес мина, утре мина .. а нета го няма .

  Ден : ” в други ден” :

  Нет …йок. Решавам да се обадя на съкралния телефон 0800100 и да питам аджеба кво става с тоз нет, кога ще доиде, кой ще го докара и .тн… СлужитеЛ(ел)ката на съпорта с глас който навява поцинкована ламарина ме информира ” Миии … ши доди интернетъ . Вий мудема ни го изключвайти. Първо тилифонната линията и такива са пруцидурити” … “Ко риечиии?” Поусъмних се аз, че нещо чистачката може да е поела дежурстовото на някои от служителките на кол центъра и реших да звънна още веднъж. Друга служителка : ” Ще дойде ама не мога да ви кажа кога , няма отбелязана дата” ..ден , месец година, две.. абе кой го е еня за моя нет. А аз междувремнно ходя като маносан и обикалям около блока като търсач на вода ( от онези с двете пръчки ) и гледам да набарам някои фрии Уай-фай , поне мейла да си дръпна.

  Ден : един ден след “в други ден”

  Нет .. нема. Подемвам съпорта на 0800100 още от ранна доба. Този път инфото, което получих беше доста обнадеждаващо “Очаквайте го всеки момент и гледайте когата лампата “интернет” премигне”. Сядам до модема и го започваме да си играя с него на нерви да видим кой първи ще мигне. Еми бях победен от адската машина. По скоро бях пратен отново за зелен хайвер от любезния съпорт на БТК АДСЛ. Звъня аз към края на деня на 0800 за да питам как тълкуват тези две думи “всеки момент” оказа се че ” Всеки момент ” = Утре , което ме поуплаши малко защото май започаваме ново летоброене .. защото “утре” го бях чул от техниците преди 3 дена ..”О Шипка , 3 деня…”

  Ден: Два дена след “вдруги ден” , а по новото летоброене беше “Утре”

  Нет …. нйет . Рецептата е ясна : Три пъти на ден след хранене на 0800100 и молитва към Супер любо преди лягане . Днес имаше напредък.. Прехвърлиха ме на техническо “лице” , което ми даде съвет да рестартирам модема…. Абе аланколоууууу , аз модема само днес съм го рестартирал супурнайсет пъти. след което ме пробва дали ще ашландисъм, на успокоението, че нета ще дойде скоро .. да по добре късно , от колкото по-късно .

  Ден : беш ли му мааата.. около 3 седмици след ден “първи”.

  Дежурния разговор преди закуска с съпорта

  “Очаквайте днес техник на място”.

  19:00 От техника , ни вест ни кост, Обаждам се на съпорта на 0800 да им кажа ” Дали техника ще мине скоро , че вечерята е сложена и ще изтине” . … 22:00 Решавам , че няма да си остая магарето в калта и ще оргаизирам отмъщение(покушение). Само да ми падне този Супер Любо, ще му направя дуплекса анал(огов) . Решавам да се оплача на ООН, Асамблеята на мира, омбудсмана на републиката и на арменския поп.

  Ден : на кой му пука в това безвремие

  Нет.. кво беше това нет? Междувременно лелките от съпорта в последните два дена ми наговориха абсолютни небивалици…може да са нагли , но за сметка на това пък са безхаберни . Изведнъж се оказа, че аз съм попълнил няква дата в ”молбичките” , която е някои си четвърък ,някоя си година на която точна дата съм искал да бъде пуснат нета . Трябва да си призная , че имат добра фантазия и успешно са преминали три дневен курс на обучение семинар на тема ” Що е то клиента – и как да му го набутаме в дуплекса ” .

  Ден: Видов ден.. май още сме в 21 век

  Помислих си че ако звънна на съпорта на 0800 , може би ще ми кажат кога ще ми пуснат нета . По време на един от разгорите моля за името фамилията на лелката с която разговарям. Тя отказва да ми даде тази информациа, поисках да ме свържат с супервайзор, което също отказаха нито да ме информира за името на му…Изумявам се. Казах , че без връзки няма да стане и така направих. В резултат на което на другия ден нета дойде…Алииилуя.

  Човека ( връзката) с когото разговарях каза “Ама ти защо като си пусна молбата не посочи поле „без прекъсване на линията” . Тогава още на същия ден щеше да имаш и тел. и ADSL „ … Защо ли ?…. В такива случаи се казава „ На печелившите честито”

 18. Gravatar Момчил
  30 мар 09
  8:22 AM

  Нет …. нйет . Рецептата е ясна : Три пъти на ден след хранене на 0800100 и молитва към Супер любо преди лягане .
  Само да ми падне този Супер Любо, ще му направя дуплекса анал(огов) .
  “Ама ти защо като си пусна молбата не посочи поле „без прекъсване на линията” .
  Ще се скъсам от смях. Разказа им играта браво! Такива маниполисти са от бТк не им стига. Всеки трябва да се оплаква. И реклама сложиха пред входа ми 12 мегабита в Кайсиева? Та те едвам 6 мегабита доставят. Хванах листа и го скъсах!!! Да пробутват бавния си „високоскоростен“ нет…

 19. Gravatar stioan BULGARIA
  07 авг 09
  2:17 AM

  браво братле стрешна тема си отворил евала и за силните думи … = БТК СЛАБИ

 20. Gravatar Galiofi
  24 сеп 09
  11:51 AM

  Много меко казано съм втрещена от наглостта на БТК, о простете по последна информация Виваком. Абонат съм им от 5 год., естествено с много проблеми, но незнайно защо съм ги търпяла. Поредния ми договор изтече на 10.09.2009г., днес /24.09.2009г./ отивам при тях с модем в ръка с намерението да си прекратим взаемоотношенията, но уви, заявиха ми че вече имам подновен договор за една година, онемях. Служителката ми обесни че те така подновявали договорите автоматично, без да е необходимо да ме уведомят или аз да се подписвам на въпросния. Така че ако искам да си спра интернета, след като подам молба за това им дължа неустойка за 12 месеца от по 25лв. Служителката ослужливо ми предложи, просо да спра да си плащам сметките и те щели да ми го спрат наказателно и така съм щяла да спестя доста пари. Направо не е истина, тяхна подчинена ми казва че ще ми е по-изгодно да стана техен нелоялен клиент, защото ако съм лоялна това ще ми струва 300лв. Като човек уважаващ себеси и държащ да го уважават, естествено няма да им платя не малката сума, смят че ще е по-разумно да я платя на адвокат който да заведе жалба по законовия ред.
  Силно се надявам споделения ми опит, да стигне до колкото се може повече хора, за да си спестят неприятните емоции.

 21. Gravatar Петър BULGARIA
  29 ное 10
  12:26 PM

  Напълно си прав.БТК са пълни боклуци! Аз имам проблем с цифровата им ТВ.И при мен не идват техниците им въпреки нееднократните ми заявки.Не се лъжете да ставате тяхни клиенти!!!

 22. Gravatar Пламен
  14 май 12
  10:54 AM

  От 3 г. съм клиент на Ultranet, който оперира само във Владиславово и Кайсиева градина. За това време нета ми е спирал само 3 пъти за по няколко часа-за увеличаване на скорост, по време на бурята миналото лято и когато мошениците от Интербилд им нарязаха кабелите. Сега имам 200 безплатни минути към стационарни в целия ЕС на месец заедно с дом. номер, започвчщ с 052 и говоря на 6 до 8 ст. на мин. към мобилни пак от ЕС. При това тарифирането е на секунда. Как при тоя случай изобщо да си помислиш за друг доставчик? 27 лв за 40 MB/сек. към днешна дата.


Spreadfirefox Affiliate Button

Писането на кирилица е задължително. Коментарите се задържат за одобрение.