Писна ми от БТК ADSL!
Днес е един от многото дни, в който връзката е ужасна. От 16 до 18 часа нямах нет. Модема ми се рестартита 4 пъти и се налагаше аз да го рестартирам още няколко пъти, за да проработи мрежата. Същото се случва като пусна торенти – след няколко часа модема забива и според БТК проблема е в мен, а не в куците им хипер-евтини китайски устройства. Малко остава да ми кажат, че не мога да свалям торенти.
Да, обаче днес не съм изтеглил нищо от мрежата и положението пак е трагично. С нетърпение чакам момента, в който ще ми изтече договора, ще сменя интернет доставчика и ще спра домашния телефон. Пари на БТК не искам да давам. Противни са ми.
Лятото писах жалба с искане за прекратяване на договора, понеже нямах нет повече от месец. Отговориха ми с някакво стандартно писмо, че БТК постоянно се стреми да повишава качеството на услугите си и т.н. Дрън, дрън…глупости. Плащах си таксата през времето, когато нямах нет и се принудих да плащам на алтернативен интернет доставчик, за да имам достъп до мрежата…
Тук може да видите предната ми публикация за BTK…отново в същия тон…

Гласувай за тази статия

Към тази публикация има 46 коментара.

 1. Gravatar oggin BULGARIA
  29 яну 08
  10:22 AM

  Странното е че аз много рядко съм имал проблеми с ADSL. Последните няколко дни обаче положението е трагично. Над 10 рестарта на модема на ден и връзката е от типа тука има тука нема. Изнервящо.

 2. Gravatar Иван BULGARIA
  29 яну 08
  2:15 PM

  Да, изнервящо е. Бях започнал да пиша за всички проблеми, които съм имал с БТК, но коментара стана много дълъг и го публикувах като нов пост. Може да бъде видян тук.

 3. Gravatar ivo
  29 яну 08
  2:26 PM

  От АDSL не съм доволен. Oт 6 месеца го ползвам от които 3 месеца изобщто нямам, а когато го имам непрекъснато прекъсва. Последно от 17.01.08 до днес 29 аз нямам нет. Решил съм, че няма да плащам за нет, който не ползвам пък каквото ще да става.

 4. Gravatar vae BULGARIA
  29 яну 08
  5:42 PM

  Там, където си плащам телефона, нямат интернет от една седмица и не мога да платя таксата. Оказва се, че самите БТК ползват собствения си нет и не могат дори на себе си да си го доставят като хората. Служителката на гишето всеки ден ме гледа тъжно и ми казва „и днес нямаме интернет, сметки не може да се приемат, елате утре.“

  Супер Любооо, айде моля те поне на свойте служители дай интернет :) )))

 5. Gravatar Иван BULGARIA
  29 яну 08
  8:22 PM

  Последните 2 коментара убиха всичко детско в мен :) Аз си мислех, че съм тежък случай, след като бях повече от месец без нет, но явно има и по-лошо :) .
  Ще взема да напиша благодарствено писмо на БТК за това, че са ми оправили нета толкова бързо ;)

 6. Gravatar Koronal
  29 яну 08
  8:30 PM

  Ох, боже, ако бяха само БТК, щех да ги разцелувам, вижте какво преживях аз със Бол.Бг: цък

 7. Gravatar Иван BULGARIA
  29 яну 08
  8:44 PM

  Аз имам една случка от преди 4-5 години с Варненски доставчик – Булстар Нет. Няма да ви разказвам там какво беше, че ще се търкаляте от смях ;)

 8. Gravatar Лилия BULGARIA
  14 фев 08
  1:01 PM

  И аз се доверих на ADSL, но от една седмица е ужас, вечно няма връзка със сървъра. Изнервям се няма и да го плащам.

 9. Gravatar стоян BULGARIA
  30 апр 08
  11:36 AM

  аз скоро мислех да мина и аз на БТК но като виждам коментарите тук и ..ццццц направо.Благодаря хора ,че сте толкова откровенни разубедихте ме.

 10. Gravatar ТОШКО BULGARIA
  21 май 08
  5:06 PM

  Нета е отвратителен БТК да си оправят системата.

 11. Gravatar Stanislav BULGARIA
  29 май 08
  1:48 PM

  Абе мен ми ти си се прецакал много яко бе. Тия от БТК на такива като теб будали се надавят, да нямаш нет и да им плащаш. Няма нет няма пари, независимо от договори и т.н. докато не почнем да си търсим правата тия пед@ли все ще не *бават с нета.

 12. Gravatar Иван
  29 май 08
  7:19 PM

  Ще помоля всички да спазват добрия тон в темата.

 13. Gravatar Николай Василев
  03 юни 08
  8:50 PM

  Днес 3 юни написах критичен коментар за качеството на ADSL, но поста ми изчезна . Призовавам отново недоволните клиенти на БТК да помислим за колективен протест . Много сме!!!

 14. Gravatar Иван
  03 юни 08
  10:37 PM

  Коментарът не е изчезнал ;) Всеки първи коментар на даден участник се задържа за одобрение. Причината е огромното количество неприлични/неориентирани коментари. Извинявам се за неудобството, но в случая това е наложително.

 15. Gravatar SomRasa BULGARIA
  20 юни 08
  8:12 PM

  Забелязах, че тук има коментари относно БТК и ADSL и реших да напиша един коментар и аз във вид на пример.
  На 20.08.2008 2:52:04 ADSL зад който има интернет страница на игрови сървър, загубва настройките. До тук няма нищо страно, активно устройство е случва се. Бел. (през цялото време, вместо интернет страницата се отваря логин промпт към адсл – рутера им. Действито се развива от 9 часа сутрин).
  Следват многочасовите разговори с поддръжката на БТК, в опити да им се обясни къде е проблема те всеки път подчертаваха, че 80-ти порт е отворен и всичко при тях е наред. Към 18:00 схванаха за какво става въпрос и ми отрязаха и ssh достъпа към хоста. След поредната серия обаждания ми обясниха, че като оправят ПРОБЛЕМА ИМ ще се обадят. Няма смисъл от повече коментари.

 16. Gravatar Николай Василев
  27 юни 08
  7:01 PM

  БТК ни мислят за луди ?!! Ще ви кажа защо. На 05.06 подадoх клиетско оплакване, защото въпреки толученото от БТК писмо уведовление за увеличаване на скороста тя не бе увеличена. Та днес 27.06 на мобилния телефон на съпругата ми (на нейно име е телефонния пост и нета) се обаждат от БТК и питат правили ли сме си тест на нета. Съпругата ми отговаря да. Следва второ обаждане в което питат, подадена ли е молба за увеличаване на скоростта .
  Е това вече е въхът. Първо никъде в писмото, коeто получих от БТК не бе споменато за молба. Второ, при обаждане на телефон 0800100 и изясняване на сучая в най големи подробности не бях уведомен, че е нужна молба. И трето при двете ми посещения на Търговишкия клон на БТК за първоначално уведомяване, а след това и за подаване на оплакване, никой не отрони дума, че е необходима молба.
  Е ще подам молба в понеделник. Но за мен подобно отношение е просто отбиване на номер. Вместо да получа извинение и бърза реакция те ме карат да пиша молба. Увъртанията продължават!!!

 17. Gravatar Спас BULGARIA
  02 юли 08
  8:46 PM

  Aз преди години имах стационарен телефон който в един момент се повреди ама не телефона а линията. Pодавах молби да я възтановят, но се оказваше гoлям проблем. 4 месеца нямах телефон и накрая избиха рибата като трябваше за тия месеци да платя сметки от 300 лева че чак и щели да ме съдят та като гледам и нета им е същата работа ма то и с тока и парното е същото. АКАНА ДЪРЖАВА

 18. Gravatar Красимир
  03 юли 08
  10:44 AM

  Писна ми от БТК, за какво дават телефон за клиентско оплакване! 080015500 само си звъни и изключва, изобщо защо сте го дали. А и акаунт мениджърите защо изобщо им плащат. От две седмици се мъча да установя контакт с Русева, дето ни се води акаунт мениджър, но уви. Г-жата явно е човек на някого и само си взима парите без за това и грам работа да е свършила. А и да работиш в БТК а да нямаш телефон все едно да носиш вода и да си жаден. Просто ако искате да си удължите живота забравете за БТК. Това е нещо опасно за здравето.!!!

 19. Ползвам АДСЛ-а на БТК за 6-те си офиса в страната. В София няма никакъв проблем от около 2 години. В страната не е толкова безпроблемно, но пак е на ниво.
  Късметлия ли съм? Или нещо не е наред при вас?
  Ползвал съм и LAN-анджии и определено за бизнес БТК са много по-добре. Поне като започне буря не се чудиш кога ще ти изпуши някой от компютрите и дали ще оцелее мрежата на доставчика за да имаш НЕТ.

 20. Gravatar Alexandrova
  17 авг 08
  6:05 AM

  Има Федерация на Потребителите в България – защо не подавате оплакванията си там?

 21. Gravatar мария
  06 сеп 08
  3:26 PM

  Mисля че наистина имаме основание да бъдем недоволни от услугите на бтк. Интернета е отваратителен а плащаме доста голяма цена

 22. Gravatar ТОДОР ЮЧЕВ
  19 сеп 08
  1:34 PM

  Аз пък съм доволен. Много бавно качвам, но нямам бърза работа, мога да си поспя през това време.

 23. Gravatar Гост
  23 сеп 08
  6:08 PM

  Благодаря на всички които споделят опита си с бтк-адсл. Смятах да се прехвърлям пробно към адсл ,но благодарение на този блог в който случайно попаднах съм доволен ,че нямя да го направя. Благодаря.

 24. Gravatar popay
  27 сеп 08
  2:50 PM

  И аз съм от хората които се подлъгаха.Писна ми от
  БТК :( . Постоянно прекъсва връзката.Ужас.Пък плащаш
  за мушмули.

 25. Gravatar Николай BULGARIA
  08 окт 08
  12:34 PM

  Здравейте на всички препатили от БТК и БТК ADSL
  Държа да подчертая,че така като си пишем по форумите нищо няма да стане,защото на тези хорица от БТК им дреме,че ние недоволстваме.Може би нещо като общо оплакване от много потребители ще е по-разумно.За тези,които са се отказали от БТК без да са им одобрили отказа,защото аз след всички жалби и заявления отговор не получих.На последното заявление декларирах,че от 05.08.2008 желая всички договорни отношения с БТК да бъдат прекратени и,че всички следващи фактури ще считам за нищожни,но…..отговор няма.Нито в законовия срок от 1 месец нито в който и да е.Фактурите си продължават и…..се чудя аз ли съм луд или в такава държава живея.
  Така,че дайте да мислим нещо мащабно защото…“Сам човек-сдран чувал“.А това с форумите е изключително полезно,но само като инфо за тия които се чудят дали да или дали не да се пускат в неравното приключение/за съжаление с негативени последствия/наречено БТК .

 26. Gravatar noname BULGARIA
  12 окт 08
  6:22 PM

  И аз съм на същото мнение.
  Много лоша услуга. Ще се отказвам и се оглеждам за алтернативи.

 27. Gravatar Emil Kostov
  13 окт 08
  12:54 PM

  Нека преди да се плюе по БТК, всеки да си провери договорите които е подписал и какво пище в тях. Освен това процедурите за обслужване на клиенти и отстраняване на проблеми, са както при всеки интернет доставчик.
  Повечето проблеми с АДСЛ услугата възникват поради некоректно окабеляване, произволно удължаване на кабелите или неумение на абоната да използва услугата.
  Разбира се че ще се чака на тел 0800100 с часове след като абоната не си знае дори телефонният номер на линията на която е закачен модема.
  А колкото до проблемите и недоволните клинети има ги навсякъде и преди да се говори произволно нека всеки се запита,къде по света има 12 мегабита интернет за 25 лв на месец.
  Ако някой има запитвания към мен или има въпроси да ми пише на emokostov1@abv.bg. Ще отговоря на всеки

 28. Gravatar Николов BULGARIA
  30 ное 08
  7:16 PM

  Скоро сключих договор с БТК за 12 месеца. Пакета е „Темпо“, 12 мегабита за 25 лева на месец. Като опитам да проверя каква е скоростта в страницата ми изписва „Изчисляване на ADSL скорост…“ и си изчислява 2 месеца :)
  И баба знае, че (12 мегабита, делено на 8, прави 1500 КБ/с или 1,5 МБ/с доунлоуд)
  Ето и пример за скоростта, която получавам -> http://volter.hit.bg/BTK_12_megabita.JPG

 29. Gravatar blabla
  08 яну 09
  10:48 AM

  АБЕ … СУПЕР ЛЮБО – СУПЕР СЕ Е ОАКАЛ МАЙ ОТКРАЙ ВРЕМЕ :)

 30. Gravatar шишо BULGARIA
  16 яну 09
  7:42 PM

  мн сте кухи бе бтк е монопол!
  и жалби да пускате все тая – нали пак идват при нас и пак ще сте цакани хахахах

 31. Gravatar Valeri Angelov
  16 яну 09
  8:59 PM

  Писна ми от тия тъпаци БТК! Рестартирам модема през 5 минути за да имам нет, а те ми казват че проблема е в мен. На всичкото отгоре всеки път като им звънна, за да ми помогнат, стоя по 1 час на телефона и им слушам грозната музичка!

 32. Gravatar BAISAR
  24 яну 09
  8:15 AM

  За Бога братя не се врьзвайте за БТК.Само проблеми ,имам ADSL от тях с договор 2 години.1 година изкарах почти без интернет ,сега вече го оправиха ,но слава богу след 2 месеца договора ми изтича и ще се вьржа за някой LAN доставчик.Та не на БТК ADSL.Косата ми побля от тях.

 33. Gravatar Mr. mR BULGARIA
  08 мар 09
  6:47 AM

  И аз не съм различен от писалите коментари. Днес реших да си взема безжичен модем и да се радвам да удобството да имам интернет на лап-топа си навсякъде у дома, че даже и пред блока (на първия етаж съм). Да ама, НЕ!!!
  Докато инсталирам модема ми се наложи да загубя около един час (без майтап) в чакане да се свържа с оператор, който по никакъв начин не ми помогна, ами напротив. След съвет да си ресетна модема, после не можех да го ползвам и с кабел, защото ми искаше да си въведа данните в my.contact.bg и да активирам отново акаунта си (заради ресета), но и това не стана, защото „страницата ни в момента е много натоварена, опитайте отново“. Това бяха думите на „технически сътрудник“ в 21:55 вечерта. Толкова много хора ли си инсталираха модемите в събота на Тодоров ден в 10 часа вечерта? :?
  Сега вече след нови опити ( три на брой ) имам инсталиран и работещ безжичен модем ( няма да ви обяснявам по време на тези последни опити през какви неща минах, че ще стане и без това дългия пост направо… ) се оказа, че не мога да се свържа в другата стая с него въпреки че ми показва пълен сигнал. А като се свържа в стаята, в която е модема, не знам какво ме прихвана, ама реших да си проверя скоростта на speedtest.net със софийски сървър и се оказа, че е 512kbps или 50КБ/s. След проба да изтегля супер популярен торент през bitcomet, скоростта, с която теглих беше 48 KB/s. Сега само се ядосвам за изгубеното време. Да си бях ползвал стария модем с кабела…

  А иначе до сега не съм имал никакви проблеми с БТК ADSL. Не ми е спирал нета, не ми се е рестартирал модема сам (кабелния ми беше от по-новите белите, не от онези старите сините, които даваха много проблеми, а между другото безжичния е същия син боклук ). По принцип съм много доволен от БТК и го препоръчвам на приятелите си, именно защото е стабилен и с гарантирана скорост. Обаче като изникне някакъв такъв проблем. Старите модеми – сините – са пълен боклу, даже имам два случая на ИЗГОРЕЛИ от тях. Просто си се прецакват, а с тях и един от хората тук беше споменал, че като тегли торенти и забива нета. И при мен беше така. Но с белия модем нямам проблеми…

  Работата е ясна – БТК не са по-добри от всеки един квартален доставчик.

 34. Gravatar Иван BULGARIA
  08 мар 09
  1:21 PM

  И аз не съм доволен от бтк-адсл, но като си прочетох договора разбрах, че няма за какво да се хвана. Хората са написали – темпо 12.В рекламите им скорост до ……. Долна граница няма. Така че, ще си чакаме изтичането на договора.

 35. Gravatar иван BULGARIA
  17 мар 09
  3:09 PM

  плащам интернет! няма телефон, нито интернет! ходих къде ли не?! БТК, добре ли ви е така????

 36. Gravatar Горан Лозанов BULGARIA
  20 мар 09
  11:42 AM

  Ползвам услугите на БТК АДСК от лятото на 2007 г. Никога нета не ми е прекъсвал и си поддържаше 2 М/с, в последствие около 7-8 когато услугата стаба 12 М/с до Януари тази година. Сега скоростта отново ми стана 2 М и техниците ме уверяват, че всичко е наред и на жалбата така ми отговориха. 12 М/с постигам когато тегля торент, но иначе интернета си ми е бавен и не могат да разберат защо е така и щом торента ми се сваля с 1300 кб/с значи всичко е наред. Само, че на интернет страницата на БТК пише, че пакета „Темпо“ e е подходящ за мултимедийни приложения, интернет игри и др., неща които с тази скорост, която получавам не могат да се ползват. Служебния ми интернет обаче е перфектен. На 6 М/с е, 8 компютъра са вързани и всичко си върви перфектно. Явно за бизнес абонатите има друга линия, защото още дин човек беше споменал по-горе, че и неговия бизнес интернет е перфектен. Чакам с нетърпение да дойде лятото и край с БТК

 37. Gravatar Иван
  16 апр 09
  1:03 PM

  Пълни нищастници са тия от БТК.Няма НЕТ постоянно, само дето си плащаме, но и това ще спре скоро.Не се лъжете да се включвате при тях хора.

 38. Gravatar Георги
  01 май 09
  12:42 AM

  Незнам дали някъде по света съществува по тЪп интернет, от този който предлагат убитаците от БТК, но слава богу остават ми още 2-3 месеца до изтичането на договора и край с бтк-то. Повярвайте ми хора банкет ще вдигна, нервичките ми отидоха покрай това тъпо бтк!

 39. Gravatar maia naidenova
  01 май 09
  1:10 PM

  много сам недоволна от бтк чакам с нетарпение да ми изтече договора и да се махна от тях

 40. Gravatar Живко BULGARIA
  12 юни 09
  1:59 PM

  Аз не съм чувал някой да е доволен от интернет доставчика си, все пак ако някой е доволен да каже. Аз съм на кабелен LAN интернет. Връзката прекъсва постоянно -по 15- 20 пъти на ден- пише: изключен мрежов кабел, чакам 5-10 минути набрам пак и имам интернет 5 мин. пак прекъсва и пак чакам и пак набирам, интернета ми е бавен, макар , че плащам по 20 лв. на месец за скорост 3 Mbp/s. От там момченцата ми казаха, че Уиндоуса ми бил за преинсталиране , но аз не съм бил можел да го преинсталирам, казаха да съм го бил занесял в офиса им да го направят те, кмпютъра ми бил бавен, защото бил стар -COMPAQ presario notebook PC- intel Celeron M ( 1.6 GHz 1 MB L2 cashe, 533 MHz FSB) 512 MB system memory. Освен това момченцата му дадоха още 1-2 години живот максимум. Аз не разбирам много-много от компютри и колко му е да бъда излъган, но си мисля, че не е от компютъра ми. Така – реших да тествам БТК ADSL. Мога да кажа, че е мнооого по- добър от кабелния, инсталираш си го сам, не прекъсва, а най- много се кефя, че излязох прав за компютъра си – не е бавен и не е необходимо да се преинсталира. Засега ще остана към БТК.

 41. Gravatar Алек BULGARIA
  06 юли 09
  3:03 PM

  А може ли БТК интернет без ст. телефони и подобни шинти ?

 42. Gravatar валя BULGARIA
  20 юли 09
  10:41 PM

  искам да съдя бтк за некачествена услуга кажете ми каква е процедурата!!!!!

 43. Gravatar стилиян
  21 юли 09
  8:45 PM

  Имат проблем с мрежата след токов удар

 44. Gravatar yibo
  06 сеп 09
  9:43 PM

  Здравейте !
  От скоро съм на БТК, понеже нямам друг доставчик в населеното ми място. Всъщност има, но е айде да не е 10 пъти, но 5 пъти по-бавен и проблемен от този на БТК. С две думи нямам избор (освен БТК).
  На мен интернета НЕ ми спира, но напоследък (последните 2 седмици) е много бавен, тегля си от замунда с 1.2-3мб/с, но като отварям сайтове е по-бавно. На мен нета ми е спирал точно 2 пъти за 1 час (че и по-малко) и то през нощта след 00:00. Доволен съм, но последно време доста бавно ми отваря интернет страниците.

  Искам да Ви кажа /с цялото ми уважение/, че проблема НЕ е в БТК, а в задклавиатурното устройство (за по-малоумните – вие сте проблема).

 45. Gravatar Емил
  16 сеп 10
  8:18 AM

  Искам да дам една идея за тези като мене които не са доволни от БТК да си разменим инфо да си подадем молби до защита на потребителите и да ги осъдим тея нещастници.Моя пакет ми го дадоха за 12Мб а аз едва едва съм на 8Мб писна ми да им звъня,но сам мисля че нямам шанс за успех.Мисля да им захвърля скапаните модеми и да спра да плащам.

 46. Gravatar въмутен BULGARIA
  08 мар 11
  5:16 PM

  БТК са най големите мошенници на всички времена


Spreadfirefox Affiliate Button

Писането на кирилица е задължително. Коментарите се задържат за одобрение.