Преди малко изпратих приятелката си на гарата и реших да си хвана такси на връщане, заради непоносимия студ…

Не съм подозирал, че е толкова трудно да си намериш такси в това време. Нямаше нито едно свободно, а хора постоянно прииждаха. Мобилната мрежа беше претоварена и нямах възможност да се обадя на Ласиа/ОК, или която и да е друга читава фирма.

Оглеждах се и за цените, понеже има доста тарикати, които возят за по две/три левчета на километър. Накрая спрях кола на „Евротакси“ и понечих да вляза. Човека ми каза, че возел на 2лв – ако ме устройва – да се качвам. Пак погледнах ценоразписа, където ясно беше написано 0.59/0.69 дневна/нощна тарифа. Помолих човека, да ми каже имената си, за да подам оплакване срещу него.
Естествено отказа – не съм и очаквал друго…
Записах номера на колата, но за съжаление не записах номера за поръчки. В продължение на дестина минути търся информация за въпросните „Евротакси“, но все повече ми приличат на фирма фантом. Открих някакъв телефон, но като се обядя ми съобщава, че номера е несъществуващ…

Утре ще се свържа с Комисия за Защита на Потребителя…дано помогнат по някакъв начин, че взе да ми писва от мутренски изпълнения.
Напоследък ми дойдоха в повече.

Към тази публикация има 14 коментара.

 1. Gravatar asd
  06 яну 08
  3:44 PM

  Успех! Искрено се надявам да излезе нещо от цялата тази работа.

 2. Gravatar Иван BULGARIA
  06 яну 08
  4:10 PM

  Благодаря.
  За съжаление още не мога да намеря телефона на „Евротакси“
  Остава ми да се оглеждам за тяхна кола, за да го запиша…Ще направя каквото зависи от мен, но не мисля, че ще има някакви последствия. Просто искам да изкажа мнението си – да покажа, че нещо не ми харесва. Ако всеки постъпва така нещата могат да се променят.

 3. Gravatar Emo BULGARIA
  06 яну 08
  8:43 PM

  Кой е въпросният несъществуващ номер на който си звънял? Все пак е добре че имаш регистрационния номер. И имай предвид че има таксита ментета които много приличат на дадена фирма но всъщост не са от нея, има доста такива фалшиви от сорта на ОК „спокойстие и комфорт“ – целящи да заблудят клиентите на фирмата ОК – „супертранс“, виждал съм дори да им имитират рекламите на visa по вратите с някакви сходни надписи. Отваряйте си очите.

 4. Gravatar cx BULGARIA
  06 яну 08
  8:53 PM

  Ти на гарата ли го сбара тоя? Там повечето са на такива цени, това им е номерът. Чакалят за неориентирани пътници, гости на града или за закъсали такива. Аз в близост до гари не се качвам на нищо – винаги минавам поне стотина метра в някоя посока, преди да хвана нещо.

 5. Gravatar Иван BULGARIA
  06 яну 08
  8:54 PM

  Номерът го измъкнах някъде от нета и се предполагаше, че е този в офиса им. В момента не мога да го открия.
  Във Варна има доста таксита менте, но са написали 2/3 лв на километър. Този определено не беше от тях.

  cx: Да, на гарата. Нямаше как. Всичко беше заледено, температурата беше -14 градуса и бях с майката на Мария…
  Този който хванахме беше съвсем коректен, а имаше и много коли, които изпълняваха поръчки. Положението отдавна не е толкова трагично, но явно все още има известно количество слабоумници.

 6. Gravatar rio BULGARIA
  07 яну 08
  12:53 AM

  Здрасти. Споко, на мен редовно ми се случва да откажат да ме качат, ако става въпрос за 1-2 километра. Гадините просто използват неориентироваността и простотията на хората, за да ги ментят на дребно. Намерих телефон на „Евротакси“ – 052 788888. Успех…

  П.П.: Същата Одисея имах аз като се мъчех да се оплаквам от „Градски транспорт“ и „Транстриумф“, с две думи – изгубена кауза…

 7. Gravatar Иван BULGARIA
  07 яну 08
  1:26 AM

  Благодаря за телефона.
  Желанието ми е да направя това, което зависи от мен, било то и без резултат. Важното е да се опитва.

 8. Искам и аз да изкажа мнението си, което също е негативно не само към въпросната фирма а и към всички други. Напоследък се появиха доста фирми фантоми приличащи на ОК Супертранс. Всичките возят на некви „фантастични“ цени, а на стикерите им пише друго. Опитах се да сезирам всички органи, които се занимават с подобни случай, но нямаше ефект. След като се „опариха“ още преди да слезна от таксито извиках полиция, защото си беше чист обир да пише 50ст на км (това беше преди около година) и те нищо не направиха, платих си сметката, която беше над 10лв (от кръстовището на Мадрид и Евлоги Георгиев до х-л Плиска). Така че приятелю, искрено ти пожелавам да успееш да направиш нещо, за да има някаква правда в тази скапана държава.

  И честит имен ден!

 9. Gravatar Иван BULGARIA
  07 яну 08
  12:36 PM

  Преди малко звъннах в централата им. Обясниха ми, че има много коли с техни стикери, които са менте. В момента проверяват по регистрационния номер дали колата е тяхна. Казаха ми да звънна към 14 часа.
  Дано има развитие и проблема се разреши.

 10. Gravatar rio BULGARIA
  09 яну 08
  1:30 AM

  Какво отговориха от Евротакси? Като гледам май резултатът е очакван, т.е. никакъв. Може би са отговорили „Да, колата е наша, но шофьорът каза, че нищо подобно не се е случвало и съответно ние нищо не можем да направим. И не забравяйте да използвате Евротакси в бъдеще!“. Познах ли? :)

 11. Gravatar Иван BULGARIA
  09 яну 08
  1:47 AM

  Всъщност ми писна да се занимавам.
  При второто позвъняване все още нямаха информация.
  Ако колата е тяхна нека се оправят. Ако не е би следвало да вземат мерки срещу нарушителя – в тяхна полза е.

 12. Gravatar rio BULGARIA
  09 яну 08
  8:40 AM

  За съжаление – предизвестен край. Да са живи и здрави всички мошеници!

 13. Gravatar muha dajmuda BULGARIA
  15 яну 08
  11:56 PM

  Само да добавя, че не само тази фирма е фантом.
  Момчета и момичета, има много по лесен начин да подадете оплакване и да ви обърнат внимание – отидете в ДАИ и се оплачете там. Ще ви обърнат внимание.

 14. Gravatar Снайперист Николов BULGARIA
  29 фев 08
  4:17 PM

  Огледа ли се за дъвки по седалките :) ))
  Майтап – Трябва да станеш ченге – ще си най-съвестния кукар в БГ :)


Spreadfirefox Affiliate Button

Писането на кирилица е задължително. Коментарите се задържат за одобрение.