Снощи подадох 3 оплаквания в сайта на КЗП:

 • Срещу БТК поради системни проблеми с услугата, която предлагат. Голяма част от проблемите са описани тук: 1 2 3 4
 • Срещу Етап/Груп заради тази случка: цък
 • Срещу Евротакси заради това: цък

Преди малко им звъннах, тъй като не ми стана ясно дали оплакванията, подадени по електронен път имат статут на официално подадени жалби. Не разбрах и кога да очаквам отговор и по какъв начин ще се свържат с мен(изискват се домашен и мобилен телефон, адрес и e-mail).

Разговорът протече по следния начин:

- Добър ден. Комисия за защита на потребителите.
- Добър ден. Обажда се Иван Желев. Снощи подадох 3 оплаквания.
- Да, вече са получени.
- Считат ли се за официални жалби, или трябва да представя всичко в писмен вид?
- Не, не е нужно. Жалбите, подадени по електронен път са официални документи. Ще бъдат разгледани, след което ще преценим дали са в нашата компетентност. Ако не са ще Ви пренасочим към съответните институции.
- Кога и къде мога да представя документи и снимки, свързани със случаите?
- За момента не е нужно. След като жалбите Ви бъдат разгледани с Вас ще се свърже наш служител, който ще Ви даде повече информация.
- Какъв е срока, в който трябва да получа отговор?
- За момента срока е максималният позволен от закона – 30 дни.
- Благодаря ви. Желая ви лек ден.

Останах с много добро впечатление от служителката в комисията. Рядко ми се случва да водя нормален разговор с държавен служител и да получвам точна и кратка информация по въпросите, които ме интересуват. След този разговор съм позитивно настроен за разрешаването на случаите.
Телефона на Комисия за Защита на Потребителите е 0700 11122(на стойността на селищен разговор от цялата страна). В сайта на КЗП има информация и координати за всички териториални подразделения. Може да се обръщате директно към тях.
Освен това всеки може да подаде своето оплакване по електронен път.
Нека не позволяваме ежедневно да потъпкват правата ни и да си мълчим…

Към тази публикация има 37 коментара.

 1. Gravatar Джоко
  01 фев 08
  1:34 PM

  Наистина от Комисия за Защита на Потребителите(КЗП) са много учтиви, на мен лично са ми помагали

 2. Gravatar MARFI BULGARIA
  03 фев 08
  8:08 AM

  Дано имаш успех, виж в Ръмуния как я карат:
  http://marfiland.blogspot.com/2008/02/blog-post_03.html

 3. Gravatar Иван BULGARIA
  03 фев 08
  8:49 AM

  Случаят с БТК все още не е разгледан. За Етап и Евротакси трябва да се обърна към Автомобилна администрация. Пратиха ми мейл с адрес и телефон във Варна и разяснения за документите, които трябва да приложа.
  Ако не друго, то поне отговарят бързо. Утре ще се занимавам с въпросната Автомобилна Администрация…

 4. Gravatar MARFI BULGARIA
  03 фев 08
  8:52 AM

  Успехи и да пишеш какво е станало!

 5. Gravatar Иван BULGARIA
  03 фев 08
  8:56 AM

  Ще се старая да представям всичко случващо се в блога.
  Дано внеса малко яснота по въпроса и накарам повече хора да защитават правата си.

 6. Gravatar Божидара Ангелова
  03 апр 08
  7:59 AM

  Здравейте!
  Искам да се свържа по електронен път с отдел който има възможност да направи проверка на БТК. Ще приложа документи и ще опиша оплакванията ми към БТК.Това са хора рекeтьори даже и по договор! Политика: „РЕКeТИРАМ НО НЕ ДАВАМ ДА СЕ ОТКАЖАТ АБОНАТИТЕ ОТ УСЛУГИТЕ МИ“

 7. Gravatar Иван
  03 апр 08
  11:35 AM

  Трябва да се обърнете към Комисия за регулиране на съобщенията. Само там ще ви обърнат внимание.
  http://www.crc.bg/ – това е сайта им ;)

 8. Gravatar Златина
  16 апр 08
  1:12 PM

  Аз също имах проблем и се обърнах към КЗП, бяха много учтиви и компетентни, а също и реагираха бързо!
  Много съм Доволна от работата им!

 9. Gravatar деница
  08 май 08
  7:35 AM

  Aз имам проблем с химическото чистене в Mall-а,дадох за пране палто и яке,които бяха нови,а след „услугата“ им не стават за носене – приличат на дрехи 10-та употреба.Незнам към кого точно да се обърна!

 10. Gravatar Иван BULGARIA
  08 май 08
  1:11 PM

  Обадете се в Комисия за Защита на Потребителя. Ако не е в тяхната компетенция ще ви пренасочат където трябва.

 11. Gravatar катя BULGARIA
  13 май 08
  10:09 PM

  И аз имам голям проблем с БТК и чесно казано не знам към кого и как да се обърна. Вече имаме една жалба и за сега няма никакъв резултат.

 12. Обърнах се към Комисията за защита на потребителите за съвет – получих веднага насочваш и компетентен отговор; подадох жалба на 26.05.2008г. по електронен път, уведомих фирмата за извършеното от мен и на 28.05.2008г. спорът за сметка на кой да са разходите по транспорта при закупен неработещ принтер от фирма „Райс“ ЕООД гр. София беше разрешен. Благодаря!

 13. Gravatar Пелагия BULGARIA
  05 юни 08
  1:32 PM

  Обадиха ми се на 02.06.2008 г. от Комисията за защита на потребителите и ме уведомиха че електронната жалбата е заведена под вх.№ Ц-03-2395/26.05.2008 г. Фирмата изпрати свой представител за което им благодаря и беше извършена диагностика,но не поясни каква е причината след като се включи принтера в ел.мрежата святкат всички лампички и непрекъснато върти барабана. Подписа се протокол за техническата изправност на принтера от 28.05.т.г. .Разходите по транспорта и диагностиката са за сметка на фирма „Райс“ ЕООД. Работата им ме удовлетворява. Благодаря за съдействието и от страна на КЗП в частност на неговите служители.

 14. Gravatar CyberFiend BULGARIA
  07 юли 08
  1:08 PM

  Aз Януари месец подадох една жалба в КЗП свещу GET.BG, защото ми писна да си поръчвам едно, а да получавам друго. Жалбата я подадох онлайн, заведоха си я под номер… явно са ги спукали след това от проверки защото в други ден трябва да се ява като свидетел по дело с/у GET.BG. Все още не знам обаче дали да ходя да си губя времето…

 15. Gravatar Иван
  08 юли 08
  6:55 PM

  Сам си потъпкваш правата ако не отидеш ;)

 16. Gravatar креми BULGARIA
  16 юли 08
  11:18 PM

  Здрасти на всички,
  Имам въпрос, някой има ли който да е абонат на Кейбълтел – защото аз съм и в момента искам да се откажа и се оказва, че трябва да заплатя неустойка в размер на останалие от срока на договоа такси, което е почти половин година и нагоре. Аз се разрових малко и идях, че за тях закон няма, отменен е в държавен вестник брой 48 2007г., което автоматично означава, че щом общитe им условия не са обосновоани на договор, те автоматично са невалидни – казам това по повод БТК и всички които им искат неустойки – няма страшно – не могат нeщо да направят, тъй като няма закон за тях и договорите им не се обосновават на нищо. Ако има някой на Кейбълтел, моля да ми пише на krema_bg@abv.bg, че съм отвратена от тях

 17. Gravatar sabina markova
  19 юли 08
  2:23 PM

  Да си поговорим за Mtel и най вече эа Home Box – най голямата иэмама, эа бога, не се върэвайте на рекламата всичко е лъжа и иэмама да няма кабели но…

 18. Gravatar Иван BULGARIA
  22 юли 08
  8:08 AM

  Здравейте.
  По някаква причина поста ви е незавършен. Ще се радвам да споделите повече за Mtel Home Box

 19. Gravatar нели попова BULGARIA
  12 сеп 08
  5:33 PM

  A бихте ли ми казали каде мога да се обърна за некоректност и подвеждане на служителка на комисията на потребителите,тъй като многократно ме увещаваше за правата ми относно дефектна стока в техномаркет,а след разговор с поставено лице в опомената фирма, ме увещаваше да вляза в полoжение на търговеца и ме подведе за по – нататъчните ми права…

 20. Gravatar Людмил Керемидчиев BULGARIA
  18 сеп 08
  9:31 AM

  Наистина смятам,че HOME BOX на MTEL е абсолютна иэмама.За 5-6 часа ИНТЕРНЕТ за по-малко от месец,без да е сваляно нито филми или муэика,а е влизано само в сайтове като dir.bg,ми написаха сметка от 235 лева.И неэависимо,че обжалвах и че в фактурата има техническа грешка,никой от MTEL не пожела да говори с мен.А само ми изпращаха писма,а сега ме дадоха на АВСТРИЙСКА кредитна компания,която ще ме съди. ХОРА, НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЗА „HOME BOX“!!!!!!!!

 21. Gravatar Диана Ковачева BULGARIA
  15 окт 08
  8:58 PM

  Здравейте на всички! Аз също имам проблем с измислената услуга на Mtel Home box и смятам да подам жалба в КЗП тъй като не смятам да заплащам неустойки за прекратяване на договора, след като проблема е не мен а в т.нар им „услуга“. Аз сключих договор с тях тъй като ми трябва дом.тел само, за да ме търсят от чужбина, но се оказва, че в чужбина изобщо не разпознават техните номера и разговор изобщо не може да бъде осъществен,осен това устройството им не винаги работи и след почти всеки разговор трябва да го рестартирам, за да мога да говоря.Подавах жалби,говорих с операторите им, които не са никак любезни,/а би трябвало, защото благодарение на нашите такси са на работа/ първо ми обещаха да проверят нещата,а после ме пратиха за зелен хайвер, че виждаш ли тях не ги интересувало изходящата ми кореспонденция, а само входящата. Аз не мога да гарантирам, че и входящата им е ок, но няма и на кого да се обадя, тъй като го ползвам само, за да ме търсят. Моля, напишете и за вашите проблеми с тази услуга, може би ако се обединим ще успеем да защитим правата си. Аз този път съм категорична, че и един лев няма да платя за услуга, която не ми се предоставя,ако трябва и до съд ще стигнем!Е, очаквам вашите коментари по темата!Дерзайте,трябва да докажем,че българите не се сломяват така лесно и няма да позволяваме да тъпчат праата ни повече!

 22. Gravatar ели
  23 окт 08
  9:37 AM

  Здравейте,
  радвам се, че има хора, които търсят правата си.
  Моят проблем е съвсем различен.
  До къщи има залепена интернет зала , която не отговаря на изискванията за такава, защото няма тоалетна, а има регистрирано кафе. Освен това в помещение от 15 кв.м. има наблъскани 10 компютъра. Столовете са ужасно скърцащи, редовно превишава работното си време и вдига страхотен шум.
  Същите собственици сега на третия етаж правят билярд, джаги, други игри, които вдигат страхотен шум и мисля, че нямат никакви документи за това.
  Питам се към коя институция да се обърна и дали изобщо има смисъл, предвид подкупността на всички?
  Тормоза е ужасен, чудя се дори дали дело ще има смикъл?
  Моля за съвет към кого да се обърна и кой би ми помогнал.

 23. Gravatar Велизар
  26 окт 08
  8:57 AM

  Здравейте,
  Обадих се по телефона в КЗП-териториална дирекциа Варна.
  Исках да разбера какъв е реда за подаване на жалба за некоректно изпълнена услуга от Куриерска фирма.
  Много любезно служителката изясни случая след което ме прехвърли към друга служителка на която отново обясних за какво точно се обаждам.Зададоха ми въпрос дали съм физическо или юредическо лице.Отговорих че се оплаквам от некоректната услуга като физическо лице.
  ПОСАВЕТВАХА МЕ ДА ОТНЕСА СЛУЧАЯ В СЪДА ТЪЙ КАТО СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ АЗ НЕ СЪМ ПОТРЕБИТЕЛ!!!!!
  Четох Закона за защита на потребителите но там не открих определение на понятието потребител
  Някой може ли да ме посъветва къде мога да намеря това определение и да разбера на какво основание от
  КЗП твърдят че аз ,след като съм физическо лице не съм потребител .

 24. Gravatar Наталия BULGARIA
  24 ное 08
  12:52 PM

  дравейте! Попаднах на форума и тъй като и аз имам проблем, по различен от тези споменати до сега, бих искала да попитам, някой подавал ли е жалба в КЗП за задържане/ или по точно невъзстановяване/ на внесена
  сума в ниско бюджетна авиокомпания /става въпрос за Скайюръп междудругото/. Случаят е прост – отмениха дата за полет и ние се отказахме да летим, защото другите не ни устройваха. Сега си чакаме парите, а те вече трети месец ни лъжат, че ще ги върнат.

 25. Gravatar Наталия BULGARIA
  24 ное 08
  1:00 PM

  И още нещо ваажно! Защо не мога да отворя интернет страницата на КЗП? Някой може ли да ми изпрати линк или мейл на който да подам жалбата си! Ако въобще това е в техните компетенции!?

 26. Gravatar Надежда Ангелова BULGARIA
  01 дек 08
  9:30 PM

  Мога ли да представя в КЗП вх номер от подадени документи за категория или е необходимо временно удостоверение за открита процедура?
  Благодаря ВИ предварително!

 27. Gravatar Марио Григоров
  12 фев 09
  1:46 PM

  Привет!
  Не зная на кого би трябвало да задам своя въпрос,
  но се надявам вие,да ме насочите или ако имате възможност
  да ми отговорите.
  Нарушават ли се правата на потребителите(водачи на МПС),
  закупили ВИНЕТКИ и пътуващи по разбитите ни пътища?
  Приятен ден!
  Не се ли нарушават потребителските права и когато
  плащаме пътен данък на общините, а те ни предоставят
  некачественна стока(дупки и разбити улици)?
  Какво е мнението ВИ ???

 28. Gravatar DANI
  16 фев 09
  3:50 PM

  Здравейте.Аз вече се отчайвам.Незнам дали трябва да се обърна към потребителите.Купихме си LCD телевизор,но за съжаление вече за втори път е на ремонт/още е в гаранция/.Питахме в магазина не може ли да бъде заменен с нов,а те отговориха,че от сервиза трябвало да подпишат и тогава чак можели да го заменят.Притеснява ме това,че и двата пъти повредата е една и съща.Някой ако е имал подобен проблем моля да ми пише.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

 29. Gravatar Ванеса Георгиева BULGARIA
  01 мар 09
  2:36 PM

  Абсолютно те подкрепям, както и всички останали в сайта. Нека спрем да мълчим и да позволяваме на нелоялни търговци от всякакъв вид, да накърняват правата ни и да ни правят по – тъпи от тях. Ако някои може да ми даде майла на комисията за защита на потребителите ще съм му благодарна.

 30. Gravatar един нормален човек
  01 май 09
  3:30 PM

  Пиша по повод на начина, по който е изградена мрежата на БТК АДСЛ. В интернет пространството, едно от най-важните неща за хората имащи сайтове и желаещи коректност е да могат да оперират и администрират сайтовете си по възможно най-добрия начин. Чрез динамичната структура на ИП-адресите, които предоставя доставчика БТК се пречи по безобразен начин на всички собственици на сайтове, които желаят да ограничат достъпа на некоректни потребители.
  Неуредицата е толкова гигантска, че помага на хора с нечисти намерения да правят каквото си искат и където си искат в интернет пространството.
  Цялата тая простотия предполага същия резултат, както с предплатените карти на мобилните оператори, които все още остават анонимни. Тормозът върху нормалните хора няма да спре докато тези два проблема стоят на дневен ред.
  Ако някой, участващ в управлението на нашата държава прочете някога моят пост нека да се опита да направи нещо смислено по въпроса, защото проблемите са огромни за доста хора.
  Ако искаш да участваш в интернет пространството активно и нямаш нечисти намерения, не виждам защо трябва да си анонимен напълно.

 31. Gravatar Иванов
  15 май 09
  2:35 PM

  Здравейте,поставиха ми газова уредба на автомобила ми за сумата от 1380 лв.След многократни регулировки в продължение на няколко месеца проблемът не беше отстранен.автомобилът проделжаваше да изгасва на светофарете.Понеже рядко го ползваме имами и друг автомобил но на метан на този не обръщахме внимание .Проблемът се появи когато се наложи да се ползват двата автомобила.Отивам един ден да заредя газ и ми отказват защото накрайника за зареждане не е извън автомобила .Отивам при господата в сервиза за да го преместят накрайника ,но те отказва защото нямало къде да се монтира извън автомобила.НЕ МИ ДАДЕН АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЗА ГАЗОВАТА УРЕДБА.Нито паспорт,документ за монтаж -нищо.Когато настоях за някакви документи за да мога да регистрирам газовата уредба ми отговориха че за минало време документи не издават.Този сервиз се намерана ул.ПРИЛЕП № 59 може би ,това е над В и К СЛЕД ВЯТЪРНАТА МЕЛНИЦА СРЕЩУ БОЖОНИ.РУМЕН СЕ КАЗВА НЕДОДЯЛАНИЯТ МАЙСТОР

 32. Gravatar georgieva
  13 юни 09
  10:57 AM

  Здравейте,имим проблем с Пощенска банка.Преди три години с молба заявих,че искам потребителският ми кредит да бъде предсрочно погасен.След изчисления на сумата,превода от моя страна и молбата,която подадох сега се оказах в позиция но просрочие.Силно съм шокирана.Сега съм подала молба за преразглеждане на случая ми, но силно се съмнявям по реакцията им.

 33. Gravatar Илиана BULGARIA
  19 окт 09
  11:08 PM

  Здравейте!!имам проблем с глобул.ня бях с иплатила 2 месечни такси(само тях плащам зада с изапазя номера), и от глубул ми спряха двустранно номера,като ми прекратяват предсрочно договора и ми начисляват таксите до края на периода.а уж с преподписване на договора си гарантирам,че този номер ще е мой поне за следващата година.

 34. Gravatar vilence BULGARIA
  21 окт 09
  9:11 AM

  Здравей Дени,
  Искам да те попитам как се разви историята с твоите якета, защото и аз имам същия проблем. Съсипаха ми 1 кожено яке и единственото, което ми предлагат към момента е да ми върнат сумата, която съм заплатила за „услугата“ :)

 35. Gravatar Александър
  20 ное 09
  5:10 PM

  Искам да се оплача от „Flavor Wave Turbo“ това е поредната голяма измама!Готов съм да споря с представителите на фирмата по всички въпроси и да ги уборя абсолютно относно качествата на уреда! Срам и безобразие да ни лъжат по този начин.

 36. Gravatar neri
  27 окт 10
  11:06 AM

  здравейте аз също имам проблем с глобул и виваком става въпрос за злоупотреба с документи които вече са невалидни но в случая аз съм потърпевшата сневалидни документи на старата ми фамилия се купуват предплатени карти на глобул и виваком в случая аз съм привиквана за разпит за което нямам вина
  кажете ми престъпление ли е да ти откраднат документите

 37. Gravatar Д.Гаджева
  11 яну 11
  6:45 PM

  Уважаеми Господа,
  Край зала Триадица жкГоце Делчев месеци две открити дупки на БТК стоят и чакат да се потроши някое дете или възрастен.Докога ще вдигаме лозунги и ще бъдем пасивни наблюдатели?!
  Уведомен е и столичен инспекторат. Моля за Вашето съдействие и активна намеса.


Spreadfirefox Affiliate Button

Писането на кирилица е задължително. Коментарите се задържат за одобрение.